نسل جدید ارتودنسی نامرئی

با بکار گیری الاینر شفاف

پنج شنبه, 10 آذر 1401 ساعت 07:12

ارتودنسی نامرئی

نوشته شده توسط
این مورد را ارزیابی کنید
(0 رای‌ها)

آیا این مطلب برای شما مفید می‌باشد؟

اگر شما هم برای اصلاح طرح لبخند و صاف و مرتب کردن دندان‌های خود به درمان ارتودنسی نیاز دارید، اما نمی‌خواهید تا دستگاه‌های آن روی دندان‌هایتان دیده شوند، پس جای درستی آمده‌اید. در این مطلب شما را با انواع روش‌های ارتودنسی نامرئی و مزایا و معایب هریک از آنها آشنا کرده‌ایم.
به نظر شما آیا کاندیدای مناسبی برای ارتودنسی نامرئی هستید؟
آیا روش‌های ارتودنسی نامرئی هزینه بیشتری به نسبت دیگر روش‌های دیگر این درمان دارند؟
پاسخ این سؤالات را نیز در این مقاله مطالعه کنید.
با دکتر پژمان هادی صادق همراه باشید.

ارتودنسی نامرئی چیست؟

ارتودنسی نامرئی به مجموعه ای از روش‌های درمان تخصصی ارتودنسی گفته می‌شود که می‌تواند به صورت ثابت و یا متحرک باشد و دستگاه‌های ارتودنسی آن به وضوح روی دندان‌های بیمار قابل مشاهده نیستند. در ادامه مطلب به طور دقیق تر شما را با انواع آن آشنا می‌کنیم.

آیا من نیز می‌توانم از ارتودنسی نامرئی بهره‌مند شوم؟

ارتودنسی نامرئی روش‌های متنوعی دارد، برای اینکه بدانید کاندیدای مناسبی برای این روش درمان هستید و یا خیر، باید مشاوره‌ای با متخصص ارتودنسی داشته باشید.
برای دریافت مشاوره رایگان در کلینیک دندانپزشکی دکتر هادی صادق با ما تماس بگیرید.

انواع ارتودنسی نامرئی کدام‌اند؟

ارتودنسی نامرئی می‌تواند به صورت ثابت و متحرک باشد. در ادامه شما را با انواع روش‌های آن آشنا می‌کنیم:

  1. ارتودنسی لینگوال

    ارتودنسی لینگوال یکی از روش‌های نامرئی در این درمان است که در آن براکت‌های فلزی در سطح پشتی دندان‌ها نصب می‌شوند. با وجود ثابت و نامرئی بودن این روش، اما معمولاً توصیه متخصص ارتودنسی برای بیماران نیست.

    مزایا:

    • مهم‌ترین و اصلی‌ترین مزیتی که این روش دارد، نامرئی بودن آن است.
    • براکت‌های لینگوال عملکرد بسیار فوق‌العاده‌ای برای تغییر دندان‌ها، بستن فضای خالی بین دندان‌ها و چرخش آنها دارند.
    • به دلیل اینکه براکت‌ها در سطح پشتی دندان‌ها قرار دارند، تغییر رنگ آنها قابل مشاهده نیست.

    معایب:

    • به دلیل قرار داشتن براکت‌ها در سطح پشتی دندان‌ها، نصب و تنظیم آنها به نسبت دیگر روش‌های ارتودنسی دشوارتر است.
    • در زمان استفاده از این نوع براکت‌ها احتمالاً نیاز بیشتری برای مراجعه به کلینیک ارتودنسی وجود دارد و همچنین این جلسات به دلیل دشوار بودن شرایط تنظیم براکت‌ها به زمان بیشتری نیاز دارد.
    • ساخته شدن این براکت‌ها در لابراتوار و تحت شرایط پیشرفته سبب افزایش هزینه آن به نسبت دیگر روش‌های ثابت ارتودنسی دندان می‌گردد.
  2. ارتودنسی با الاینرهای شفاف

    در این روش از پلاک‌های شفاف و متحرک برای صاف و مرتب کردن دندان‌ها استفاده می‌شود. الاینرها با استفاده از تکنولوژی و فناوری بسیار جدید و پیشرفته و با کمک اسکن‌های خاص به طور اختصاصی برای هر بیمار طراحی و ساخته می‌شوند.

    مزایا:

    • مهم‌ترین مزایای این روش نامرئی بودن آن است که روی دندان‌ها قابل مشاهده نیست.
    • بیمار این امکان را دارد که در شرایط خاص و ضروری مانند شرکت در یک مراسم الاینر را از دهان خود خارج کند.
    • این روش محدودیتی در رژیم غذایی ایجاد نمی‌کند، زیرا بیمار در زمان غذا خوردن آن را از دهان خود خارج می‌کند.
    • در این روش بر خلاف دیگر روش‌های ارتودنسی که نیاز بیشتری به مراقبت‌های دهان پیدا می‌کنند، فرد می‌تواند در زمان مسواک زدن و نخ دندان کشیدن الاینر را از دهان خود خارج کند و به این ترتیب روند بهداشت دهان به سادگی و همانند قبل قابل انجام خواهد بود.
    • راحت‌تر بودن انجام بهداشت دهان سبب کاهش احتمال بروز بیماری‌های لثه و پوسیدگی‌های دندانی خواهد شد.
    • الاینرهای شفاف هیچ بخش فلزی و اضافی ندارند و به همین دلیل موجب تحریک شدن بافت لثه و ایجاد زخم روی آنها نمی‌شوند. این موضوع یکی از دلایلی است که این روش درد بسیار کمتری نیز برای بیمار ایجاد می‌کند.
    • معمولاً دوره درمان با الاینرهای شفاف کوتاه‌تر است.
    • این نوع پلاک‌ها با زبان برخورد مستقیمی ندارند که به همین دلیل در زمان صحبت کردن هیچ مشکلی ایجاد نمی‌کنند.

    معایب:

    • در زمان غذا خوردن باید الاینرها از دهان خارج شوند. با وجود اینکه این موضوع یکی از مزایای ارتودنسی با الاینرهای شفاف محسوب می‌شود و محدودیتی در غذا خوردن ایجاد نمی‌کند، اما اگر فرد در شرایطی قرار داشته باشد که نتواند الاینر را از روی دندان‌های خود بردارد، نمی‌تواند چیزی جز آب بنوشد.
    • در صورتی که بعد از مصرف هر وعده غذایی برای تمیز کردن الاینرهای خود اقدام نکنید، احتمال تغییر رنگ پیدا کردن آنها زیاد می‌باشد.
    • متحرک بودن این روش سبب می‌شود تا نتیجه درمان به طور مستقیم به همکاری بیمار با متخصص ارتودنسی بستگی داشته باشد.
    • قرار ندان الاینر در جعبه مخصوص در زمانی که بیمار از آن استفاده نمی‌کند، می‌تواند سبب آسیب دیدن و یا گم شدن آن شود.
    • الاینرها در برابر حرارت حساس می‌باشند و دچار آسیب دیدگی می‌شوند.
  3. ارتودنسی با براکت‌های سرامیکی

    در این روش از براکت‌های همرنگ دندان استفاده می‌شود. این براکت‌ها جنسی از سرامیک و یا پلاستیک دارند و به دلیل شفاف و همرنگ بودن با دندان‌ها، به وضوح قابل مشاهده نیستند.

    مزایا:

    • به وضوح روی دندان‌ها مشاهده نمی‌شوند.
    • عملکرد خوبی برای اصلاح نامرتبی‌های دندانی دارند.

    معایب:

    • جنس براکت‌های سرامیکی تا حدودی شکننده است و به همین دلیل در برابر ضربه میزان تحمل کمتری دارند.
    • براکت‌های سرامیکی به نسبت براکت‌های فلزی دارای اندازه بزرگ‌تری هستند و البته تا حدودی زبرتر نیز می‌باشند. این موضوع می‌تواند در چند روز ابتدایی درمان حساسیت بیشتری به نسبت روش‌های دیگر برای بیمار ایجاد کند.
    • با وجود اینکه طول درمان تحت تأثیر موارد متعددی قرار می‌گیرد، با این حال این روش درمان معمولاً دوره طولانی‌تری دارد. زیرا ریسک شکستگی و آسیب براکت‌های سرامیکی بیشتر است، در نتیجه در طول درمان باید نیروی کمتری به آنها اعمال شود.
    • برای زیبایی بیشتر در این درمان از کش‌های ارتودنسی شفاف و یا سفید استفاده می‌شود. باید بدانید که مقاومت این کش‌ها در برابر تغییر رنگ مانند براکت‌های سرامیکی نیست و ممکن است به مرور زمان و بر اثر مصرف مواد غذایی و نوشیدنی‌های رنگی دچار تغییر رنگ شوند.
    • دیگر معایبی که می‌توان برای این نوع روش درمان بیان کرد، این است که برداشتن براکت‌های سرامیکی از روی دندان به نسبت براکت‌های فلزی دشوارتر می‌باشد. زیرا این براکت‌ها جنسی مشابه با مینای دندان طبیعی دارند و به همین دلیل اتصالی که بین آنها شکل می‌گیرد محکم تر است.
    • ارتودنسی با براکت‌های سرامیکی به نسبت فلزی هزینه بالاتری دارد.

هزینه ارتودنسی نامرئی

قیمت ارتودنسی نامرئی تحت تأثیر مواردی از جمله نوع روش درمان انتخابی توسط ارتودنتیست، نوع و میزان ناهنجاری، وضعیت دهان و دندان هر فرد، سن بیمار و ... قرار دارد.

برای کسب اطلاعات دقیق در رابطه با هزینه نهایی درمان خود لازم است تا مشاوره‌ای با متخصص ارتودنسی داشته باشید. ویزیت و مشاوره در کلینیک دندانپزشکی دکتر هادی صادق برای شما عزیزان هزینه‌ای به همراه ندارد. برای دریافت نوبت با ما تماس بگیرید.

جدول مقایسه بین روش‌های ارتودنسی نامرئی

هزینه میانگین طول درمان نوع روش روش‌ها
بیشتر از ارتودنسی با براکت‌های معمولی معمولاً از 1 سال تا 2 سال و نیم ثابت ارتودنسی لینگوال
معمولاً بیشتر از دیگر روش‌ها معمولاً 6 ماه تا 1 سال نیم متحرک ارتودنسی با الاینرهای شفاف
بیشتر از ارتودنسی با براکت‌های معمولی معمولاً از 1 سال نیم تا 2 سال و نیم ثابت ارتودنسی با براکت‌های سرامیکی

بهترین نوع ارتودنسی نامرئی کدام است؟

به طور کلی نمی توان یکی از روش‌های ارتودنسی را برتر بر دیگری دانست، زیرا هر یک از آنها مزایا و معایب خاص خود را دارند و کاربردهای متفاوتی را در درمان ارتودنسی از خود نشان می دهند.
اینکه کدام یک برای شما گزینه بهتری است، به تشخیص متخصص ارتودنسی بستگی دارد و ایشان با توجه به نوع و میزان ناهنجاری هر فرد بهترین گزینه درمان را انتخاب می‌کنند.
از آنجایی که ارتودنسی لینگوال نیاز به مراقبت‌های بیشتری دارد و نصب و تنظیم آن به دلیل جایگاه سخت‌تری که دارند دشوارتر می‌باشد، به همین دلیل ارتودنتیست این روش را برای افراد کم سن و سال پیشنهاد نمی‌کند. معمولاً بزرگسالانی که به دلایل خاصی نمی‌توانند از روش‌های متحرک ارتودنسی استفاده کنند و به هیچ عنوان نمی‌خواهند روی سطح دندان‌های خود براکت داشته باشند، تمایل به انجام این روش دارند.
در رابطه با ارتودنسی با الاینرهای شفاف نیز می‌توان بیان کرد که نتیجه گرفتن از این درمان تا حد زیادی به همکاری بیمار با متخصص ارتودنسی بستگی دارد.
ارتودنسی با براکت‌های سرامیکی مقاومت و استحکام براکت‌های فلزی را ندارند، اما روند درمان به وسیله آنها به خوبی قابل انجام است.

پاسخ به برخی سؤالات تکرار

  1. چه افرادی می‌توانند ارتودنسی نامرئی را انتخاب کنند؟

    انواع روش‌های ارتودنسی نامرئی برای کسانی که تمایل به دیده شدن براکت‌های ارتودنسی روی دندان‌های خود ندارند مناسب است. با این حال متخصص ارتودنسی با توجه به نوع و میزان ناهنجاری تشخیص می‌دهد که کدام یک از روش‌های آن می‌تواند برای بیمار مناسب باشد.
  2. آیا روش‌های ارتودنسی نامرئی به نسبت مرئی گران قیمت تر می‌باشند؟

    معمولاً روش‌های ارتودنسی نامرئی به دلیل پیشرفته‌تر بودن در ساخت و فناوری آنها نسبت به دیگر روش‌های این درمان هزینه بالاتری دارند.
  3. آیا ارتودنسی نامرئی درد دارد؟

    به طور کلی درمان ارتودنسی یک درمان دردناک نیست. تنها در زمان نصب اولیه دستگاه ارتودنسی و تنظیم آن به دلیل حرکت دندان‌ها و فکین احساس درد و ناراحتی قابل تحمل برای فرد وجود دارد. این درد به دلیل فشار استانداردی است که برای حرکت دندان‌ها وجود دارد. لازم به ذکر است که این فشار هیچ آسیبی به دندان‌ها و استخوان فک وارد نمی‌کند.
    برای کنترل درد می‌توانید از داروهای مسکن استفاده داشته باشید. همچنین رعایت بهداشت دهان و مصرف غذاهای نرم در این دوران تا حد زیادی به کاهش درد و ناراحتی شما کمک خواهد کرد.
  4. استفاده از الاینرهای نامرئی چند ساعت در روز توصیه می‌شود؟

    مدت زمان استفاده از الاینرها توسط متخصص ارتودنسی مطرح می‌شود، با این حال برای به دست آوردن نتیجه متناسب معمولاً توصیه می‌شود تا در حدود 20 الی 22 ساعت در طول روز از آنها استفاده شود و بیمار تنها می‌تواند در زمان غذا خوردن و مسواک زدن الاینر را از دهان خود خارج کند.
  5. آیا ارتودنسی با الاینرهای شفاف درمان طولانی مدتی است؟

    باید بدانید که طول درمان ارتودنسی به سن بیمار، نوع و میزان ناهنجاری بستگی دارد. با این حال ارتودنسی با الاینرهای شفاف دوره درمانی طولانی مدتی ندارد و به دلیل استفاده از تکنولوژی پیشرفته در ساخت آن به سریع‌تر انجام شدن درمان ارتودنسی کمک می‌کند.
  6. طول درمان با براکت‌های سرامیکی بیشتر است یا براکت‌های فلزی؟

    معمولاً مدت زمان مورد نیاز برای درمان با براکت‌های سرامیکی به نسبت براکت‌های فلزی کمی بیشتر است.
  7. آیا ارتودنسی نامرئی برای کودکان نیز قابل استفاده می‌باشد؟

    معمولاً هیچ یک از روش‌های ارتودنسی نامرئی برای کودکان توصیه نمی‌شوند. البته الاینرهای شفاف در صورتی که کودک به درستی توصیه‌های ارتودنتیست را رعایت کند، می‌تواند کاربرد بسیار مؤثری برای کودکان داشته باشد.
    در رابطه با روش لینگوال به دلیل اینکه کودک در حین درمان اذیت می‌شود و نمی‌تواند بهداشت دهان را به درستی رعایت کند، این روش گزینه مناسبی برای کودکان نیست.
    کودکان به دلیل مصرف نوشیدنی‌های رنگی و خوراکی‌های دیگر بیش از بزرگسالان به براکت‌های سرامیکی آسیب وارد می‌کنند و این موضوع می‌تواند روند درمان را تحت تأثیر قرار دهد.
  8. چگونه می‌توانم مانع از تغییر رنگ براکت‌های سرامیکی خود شوم؟

    برای این کار باید توصیه‌ها و مراقبت‌هایی که ارتودنتیست به شما بیان می‌کند را به درستی رعایت کنید. از جمله مواردی که می‌توانند مانع از تغییر رنگ براکت‌های سرامیکی شما شوند، عبارت‌اند از:

    • مسواک زدن به صورت اصولی
    • استفاده روزانه از نخ دندان
    • عدم استعمال سیگار و دخانیات
    • عدم مصرف نوشیدن‌های گازدار و الکلی
    • کاهش مصرف مواد غذایی و نوشیدنی‌هاینام رنگی و شستن دهان با آب پس از مصرف آنها
خواندن 537 دفعه آخرین ویرایش در یکشنبه, 18 دی 1401 ساعت 15:28

نظر دادن

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

تماس سریع

02122041157

خیابان ولیعصر، روبروی درب اصلی پارک ملت، کوچه شناسا، پلاک7، طبقه 3