نسل جدید ارتودنسی نامرئی

با بکار گیری الاینر شفاف

آیا این مقاله برای شما کارایی دارد؟

آیا شما هم به دنبال روشی برای به دست آوردن طرح لبخندی زیبا هستید؟ با کامپوزیت آشنایی دارید؟ آیا این انتخاب برای شما مناسب است؟ آیا تمام افراد در هر سنی می توانند کاندیدای خوبی برای آن باشند؟
این روش چه مزیت ها و کاربرد هایی دارد؟ آیا ممکن است تا عوارضی برای شما به همراه داشته باشد؟
برای این انتخاب باید به چه نکاتی توجه کنید و کدام نوع کامپوزیت می تواند برای شما بهترین باشد؟ در این مقاله مفید با ما همراه باشید تا پاسخ بسیاری دیگر از سوالات خود را به دست آورید.

کامپوزیت دندان چیست؟

کامپوزیت دندان یکی از روش های زیبایی و اصلاح طرح لبخند در دندانپزشکی می باشد که به منظور رفع بدرنگی ها، شکستگی ها، ترک خوردگی ها و بدفرمی های دندان مورد استفاده قرار می گیرد.

چه افرادی می توانند گزینه مناسبی برای کامپوزیت دندان باشند؟

به طور معمول تمام افراد قادر به استفاده از کامپوزیت برای اطلاح طرح لبخند خود می باشند. با این حال برای اینکه پاسخ این سوال را به درستی درک کنید، باید بدانید که اساس خدمات زیبایی دندانپزشکی مانند روش های لمینت و کامپوزیت، این است که آن ها روی دندان های سالم قرار بگیرند. پس بهتر است تا در ابتدا متخصص دندانپزشکی زیبایی شرایط دهان و دندانتان را بررسی و بعد از آن تصمیم بگیرید.

کدام افراد نمی توانند گزینه خوبی برای دریافت کامپوزیت باشند؟

با تمام این حرف ها افراد زیر کاندیدای خوبی برای دریافت این روش زیبایی نمی باشند و دندانپزشک باتجربه اقدامات درمانی مناسبی را برای آن ها انجام خواهد داد:

  1. افرادی که به دندان قروچه مبتلا هستند.
  2. افرادی که دچار سایش های شدید دندانی هستند.
  3. افرادی که به بیماری های فعال لثه مبتلا می باشند.
  4. افرادی که وضعیت بسیار نامرتبی از دندان های خود دارند.
  5. افرادی که بهداشت دهان و دندان خود را به درستی رعایت نمی کنند.
  6. افرادی که دارای دندان های بسیار برجسته می باشند.

از کجا متوجه شوم که آیا می توانم کاندیدای دریافت این بیماری باشم؟

برای اینکه پاسخ این سوال را به دست بیاورید، باید در ابتدا این موضوع را مشخص کنید که شما با کامپوزیت کردن دندان های خود می خواهید چه نقص ظاهری در دندان هایتان را رفع کنید که در ادامه این مطلب را بیشتر برایتان بیان می کنیم. پس از آن با متخصص ترمیمی و زیبایی مشورت کرده تا تصمیم خود را بگیرید. برای این کار می تواند از مشاوره رایگان کلینیک دندانپزشکی دکتر هادی صادق استفاده داشته باشید.

سن مناسب کامپوزیت دندان

تا اینجا مطالعه کردیم که افراد بسیاری قادر به بهره مندی از این روش زیبایی می باشند، اما با این حال توصیه می شود تا قبل از سن 18 سالگی به دلیل ادامه داشتن رشد استخوان فک این کار انجام نشود. البته کودکانی وجود دارند که به دلایل خاصی نیاز به این درمان دارند، اما در این صورت آن ها باید هر چند وقت یک بار برای بررسی شرایط دندانی و رشد استخوان فک تحت معاینه قرار بگیرند.

 کامپوزیت دندان چه کاربرد هایی دارد؟

کامپوزیت دندان می تواند برای رفع نواقص زیر کارایی داشته باشد:

  1. دندان های لب پر شده
  2. دندان های شکسته
  3. دندان های زرد رنگ
  4. دندان های فاصله دار
  5. دندان های بد شکل
  6. دندان های کج اما در شرایط جزئی

فواید کامپوزیت دندان

این روش درمانی زیبایی با مزیت های زیر همراه است:

  1. نصب در یک جلسه

    نصب کامپوزیت در اکثر موارد در یک جلسه انجام می شود، زیرا مواد کامپوزیت توسط دندانپزشک در مطب ساخته شده و نیازی به ارسال به لابراتور ندارد.
  2. امکان ترمیم شدن

    در صورتی که کامپوزیت شما دچار هر آسیبی مانند لب پر شدن، ترک برداشتن و یا شکستگی شود، امکان ترمیم آن با هزینه ای مناسب وجود خواهد داشت.
  3. داشتن مقاومت و استحکام بالا

    برند های مرغوب کامپوزیت دارای استحکام و دوام بالایی هستند.
  4. عدم نیاز به تراش دندان در اکثر موارد

    برای نصب کامپوزیت در اکثر موارد نیازی به تراش دندان ها وجود ندارد که در این صورت هیچ تغییری در مینای دندان رخ نداده و در صورت لزوم فرد می تواند کامپوزیت را از روی دندان خود بردارد.
  5. مقرون به صرفه بودن

    کامپوزیت ها با قیمت پایین تر از دیگر روش های مشابه، نتیجه مطلوبی برای بیمار به همراه دارند.

ماندگاری و طول عمر کامپوزیت دندان

این روش زیبایی نیز مانند هر روش دیگری برای اینکه طول عمر و ماندگاری بالایی داشته باشد، تا حد زیادی بستگی به میزان مراقبت های شما بعد از درمان دارد. با وجود اینکه می توان بیان کرد کامپوزیت دوام بسیار بالایی دارد، اما به هر حال نمی توان آن را دائمی در نظر گرفت. از جمله مواردی که می توانند در این ماندگاری تاثیر داشته باشند، می توان به نوع و جنس دندان فرد، تخصص و مهارت دندانپزشک، برند کامپوزیت و روش نصب آن اشاره نمود.
معمولا انواع برند های کامپوزیت دندان بین 7 سال تا 10 سال ماندگاری داشته که با توجه به شرایط مراقبتی شما ممکن است هر 6 ماه یک بار، سالی یک بار و ... به پالیش دندان ها نیاز داشته باشید.

هزینه کامپوزیت دندان

موارد متعددی در نهایت موجب تاثیر روی قیمت کامپوزیت دندان می شوند. قیمت این درمان به صورت یک واحد دندانی محاسبه شده و در نهایت جمع می شود. در ادامه تمام این موارد را شرح می دهیم:

  1. تعداد واحد کامپوزیت

    مهمترین موردی که نقش به سزایی در قیمت این درمان زیبایی دارد، تعداد واحد کامپوزیتی است که هر بیمار به آن نیاز دارد.
  2. برند کامپوزیت

    مارک ها و برند های مختلفی از کامپوزیت در بازار موجود بوده که هر کدام با توجه به مواد سازنده و کیفیت خود با یکدیگر تفاوت هایی دارند. امروزه بهترین و مرغوب ترین کامپوزیت ها برای کشور های آمریکا، آلمان و ژاپن بوده که کیفیت استاندارد داشته و محبوبیت بسیاری بین دندانپزشکان و بیماران دارند.
  3. نیاز به درمان های جانبی

    قبل از نصب کامپوزیت اگر بیماری دارای مشکلات دندانی و لثه باشد، باید برای درمان آن ها اقدام کند که در نهایت این هزینه ها به قیمت نهایی اضافه خواهند شد.

انواع کامپوزیت دندان

به طور کلی انواع کامپوزیت در چند دسته بندی کلی قرار می گیرد که در ادامه به بررسی آن ها می پردازیم:

  1. ماکروفیل (درشت دانه)

    ذرات این نوع کامپوزیت حدود 10 تا 15 میکرومتر از دیگر انواع آن بزرگ تر می باشند. درشت بودن ذره ها می تواند نقش به سزایی در مقاومت و دوام این مواد داشته باشد، اما پولیش کردن را تا حدودی سخت تر می کند که به طور معمول دندانپزشکان از آن استفاده نمی کنند.
  2. میکروفیل (ریز دانه)

    این ذرات از 100 نانومتر کوچکتر بوده و به همین دلیل پولیش کردن آن ها بسیار راحت است. اما دوام و استحکام آن ها از نوع قبلی پایین تر است.
  3. هیبرید، میکرو هیبرید و نانوهیبرید

    دسته بندی این نوع کامپوزیت ها از نظر ابعاد به دو صورت است که برخی از آن ها در محدوده 10 الی 15 میکرومتر بوده و برخی دیگر دارای محدوده بیشتری هستند. هر دو دسته میکروهیبرید ها و نانوهیبرید ها در گروه کامپوزیت های هیبرید قرار داشته و دارای محدوده ای کمتر است 100 نانومتر هستند. آن ها این مزیت را دارند که در برابر ساییدگی بسیار مقاوم می باشند، اما به مرور زمان زیبایی خود را از دست می دهند.
  4. نانو کامپوزیت

    این نوع از کامپوزیت ها دارای اندازه 20 نانومتر بوده که می توانند مشکلات کامپوزیت های هیبریدی را رفع نمایند. مقوامت آن ها در برابر ساییدگی بالا بوده و قابلیت پولیش خوبی نیز دارند. همچنین کاربرد دیگر آن ها برای ترمیم دندان های عقبی می باشد.

بهترین برند های کامپوزیت دندان

در ادامه با برترین برند های کامپوزیت آشنا خواهید شد:

  1. IPS (آلمان)

    برند نانو سرامیک IPS آلمان، از برترین برند هایی است که استحکام، مقاومت و انطباق رنگ آن ها سبب شده تا محبوبیت بالایی بین دندانپزشکان و بیماران دارد.
  2. Bisco

    این شرکت معروف آمریکایی از موادی بر پایه یونومر شیشه (هیدروکسید کلسیم) استفاده می کند. این مواد به راحتی روی دندان ها فرم گرفته و استحکام و دوام خوبی دارند.
  3. DMP Dental

    این شرکت کامپوزیت هایی بسیار باکیفیت و با دوام ساخته که فرم دهی راحتی روی دندان ها دارند و همچنین میزان تخلخل آن ها بسیار پایین می باشد. وجود رنگ های متنوع در آن ها سبب شده است تا حد زیادی ظاهری طبیعی داشته باشند. یکی دیگر از ویژگی های بارز این شرکت، مقاومت خوب این نوع کامپوزیت ها در برابر زرد شدن است.
  4. DMG America

    این نوع برند دارای مقاومت بالا و خاصیت انقباض پلیمریزاسیون بوده که در زمان قرار گرفتن در معرض اشعه سفت می شود. محبوبیت این برند به دلیل مقاومت در برابر ضربه و سایش دندانی آن ها است.
  5. Coltene

    این شرکت باسابقه در زمینه تولید کامپوزیت، ونیر های کامپوزیتی مشابه با مینای دندان و با قیمتی مناسب به بازار ارائه داده است.
  6. Kerr

    این برند مشهور در ابتدا به ارائه کامپوزیت های پرکننده دندان های پوسیده پرداخت و در سال های اخیر اقدام به ساخت ونیر کامپوزیت ها کرده است. یکی از ویژگی های بارزی که این نوع برند دارد، این است که قابلیت انطباق رنگی خوبی داشته و در برابر سایش و ضربه مقاوم است. همچنین سازگاری خوبی با باقت های لثه دارد.
  7. SDI

    این شرکت آمریکایی خصوصیات منحصر به فردی از کامپوزیت را ارائه داده است. این مارک دارای مقاومت بالا، شفافیتی مشابه با مینای دندان، قابلیت پولیش راحت و فرم دهی خوب و انطباق سایه رنگ با دندان های طبیعی فرد را دارد.
  8. Opallis

    این برند برزیلی با داشتن پارتیکل های 0.5 میکرون می تواند گزینه خوبی برای ترمیم دندان های قدامی باشد. همچنین برند اپالیس شفافیت و سطح بالایی از درخشندگی دارد.

چگونه کامپوزیت مناسب خود را انتخاب کنم؟

جالب است این موضوع را بدانید که معمولا بیشتر افراد بیش از آنکه به دنبال قابلیت ها و ویژگی های کامپوزیت باشند، به زیبایی آن توجه می کنند. دکتر پریسا هادی صادق دندانپزشک متخصص و دارای مهارت به درستی به بیمار مشورت داده تا بتواند بهترین انتخاب را از همه نظر داشته باشد. می توانید به موارد زیر نیز توجه داشته باشید:

  1. توجه به رنگ پوست

    برخی از افراد در زمان انتخاب تنها به رنگی از کامپوزیت توجه می کنند که درجه بسیار روشنی داشته باشد، در حالی که این انتخاب درست نبوده و ممکن است این رنگ جلوه بسیار بدی را روی دندان های آن ها ایجاد کند. بنابراین افراد باید به رنگ پوست خود برای این انتخاب توجه داشته باشند.
  2. توجه به شکل دندان

    هر فرد با توجه به ژنتیک خود می تواند شکل متفاوتی از دندان داشته باشد. به عنوان مثال برخی افراد دندان های نیش گرد داشته و برخی دیگر دارای دندان های مربعی هستند.
  3. توجه به شکل صورت

    صورت های گرد، صورت های کشیده، صورت های مربعی شکل و یا قلبی شکل هر کدام جلوه دیگری از کامپوزیت را به نمایش خواهند گذاشت.

مراحل نصب کامپوزیت

برای اینکه کامپوزیت روی دندان هایتان قرار بگیرد، چه مراحلی را پشت سر می گذارید؟ پاسخ سوال را در ادامه برایتان مطرح می کنیم:

  1. مشاوره اولیه

    در ابتدا باید با دندانپزشک متخصص مشورت داشته باشید و ایشان در این جلسه به طور دقیق به معاینه فیزیکی و بررسی عکس های رادیولوژی مربوطه می پردازند. انتخاب نوع کامپوزیت و رنگ مناسب در این جلسه نیز مشخص می شود.
    در این مرحله اگر بیمار با مواردی مانند پوسیدگی های دندانی، بیماری های لثه و .. مواجه باشد، دندانپزشک در ابتدا باید برای درمان آن ها برنامه ریزی کرده و اقدام نماید، زیرا به هیچ عنوان کامپوزیت نباید روی دندان های ناسالم قرار بگیرد. اگر سلامت دندان ها مناسب بود، بیمار وارد مرحله بعدی می شود.
  2. آماده سازی دندان ها

    نصب کامپوزیت معمولا نیاز به آماده سازی خاصی ندارد، اما به هر حال باید شرایط لازم برای برقرار شدن پیوند مستحکم بین دندان ها و کامپوزیت ها ایجاد گردد. در این آماده سازی دندان ها از ذرات غذا و هرآنچه که هست، پاکسازی می شوند. اگر ضرورت داشته باشد، تراش بسیار سطحی و ریزی از دندان ها انجام می شود.
  3. اسید شویی سطح دندان ها

    در این مرحله کاندیشری ژل مانند که حاوی 30 الی 40 درصد اسید فسفریک است، درون سرنگی ریز ریخته شده و روی مینای دندان ریخته می شود. بعد از 15 ثانیه دندانپزشک آن را شست و شو می دهد. با این کار سطح دندان برای نصب کامپوزیت به طور کامل آماده می شود.
  4. قرار دادن کامپوزیت ها و اعمال پیوند دهنده

    در این مرحله از عامل پیوند دهنده که نوعی پلاستیک مایع بوده استفاده شده و با برسی کوچک و یا ایلیکاتور روی سطح دندان ها قرار داده می شود. در ادامه با نور لیزر کاتالیست های موجود در آن فعال شده و بعد از چند ثانیه کامپوزیت ها سفت می شوند.
  5. فرم دادن کامپوزیت ها

    یکی از مهمترین مراحل نصب کامپوزیت ، فرم دادن آن ها روی دندان ها است. این کار به طور مستقیم به تخصص، مهارت و تجربه دندانپزشک بستگی داشته که زیباترین و مناسب ترین شکل ممکن را به کامپوزیت بدهد. در این بخش از تکنیک لایه گذاری، شکل دادن و ایجاد پیوند شیمیایی بین ماده پیوند دهنده و لایه های کامپوزیت استفاده می شود.
  6. سفت نمودن کامپوزیت ها

    زمانی که شکل کامپوزیت به طور کامل مناسب بود و تایید شد، نور لیزر روی آن ها قرار گرفته تا سفت شوند. با این کار بین کامپوزیت و عامل پیوند دهنده ارتباطی برقرار می گردد. به طور معمول هر دندان حدود 10 الی 40 ثانیه در معرض این نور قرار گرفته و اگر نتیجه کار از نظر دندانپزشک مناسب نباشد، می تواند لایه دیگری را روی دندان گذاشته و شکل مطلوبی را از آن به دست آورد.
  7. پولیش کردن

    بعد از اینکه کامپوزیت سفت شد، دندانپزشک با استفاده از ابزار هایی مانند سمباده به پولیش کردن آن ها می پردازد. این کار با هدف زیباسازی کامپوزیت ها صورت گرفته و شفافیت خوبی ایجاد می کند. همچنین زوایای مناسبی برای دندان ها به وجود می آید.
  8. بررسی نحوه گاز زدن

    در آخر دندانپزشک کاغذ کربنی را بین دندان های بیمار قرار داده و از او می خواهد تا به آرامی در دو طرف این برگه فشار وارد کند تا اگر هر مشکلی در نحوه گاز زدن بیمار وجود داشت، در همین مرحله و با پولیش کردن برطرف کند.

کامپوزیت چه عوارضی می تواند داشته باشد؟

با وجود داشتن تمام کاربرد ها و مزیت هایی که این درمان دارد، عوراض زیر در شرایطی وجود دارند:

  1. بروز پوسیدگی دندان و عفونت

    در صورتی که درمان توسط دندانپزشک غیر مجرب انجام شده باشد، ممکن است تا فاصله ای بین دندان و کامپوزیت ایجاد شده که در این صورت مواد غذایی و باکتری ها می توانند در این مکان تجمع یافته و شرایطی را برای پوسیدگی دندان ها و بیماری های لثه فراهم کنند.
  2. ایجاد شدن حساسیت و آلرژی

    به طور معمول بیمارن بعد از نصب کامپوزیت دچار آلرژی و حساسیت نمی شوند، اما طبیعی است که دندان ها تا چند روز به سرما و گرما حساسیت پیدا کرده که جای نگرانی وجود نداشته و بعد از چند روز رفع می گردد.
  3. بروز مشکلاتی در غذا خوردن

    در صورتی که دندانپزشک دندان ها را به خوبی صیقل نداده باشد و پولیش مناسبی صورت نگرفته باشد، احتمالا بیمار در فرآیند غذا خوردن مشکلاتی خواهد داشت.
  4. کنده شدن و یا شکستن کامپوزیت ها

    به مرور زمان اگر توجهی به بهداشت دهان و دندان خود و نکات مراقبتی نداشته باشید، ممکن است تا کامپوزیت ها شل شده و یا ترک بخورند.
  5. تغییر رنگ دندان ها

    اگر بعد از این درمان زیبایی در مصرف نوشیدنی ها و غذاهای رنگی و یا استعمال دخانیات زیاده روی کنید و در مقابل بهداشت دهان و دندان خود را به درستی انجام ندهید، به مرور رنگ پذیری کامپوزیت های خود را افزایش داده اید.

آیا کامپوزیت می تواند سبب ایجاد بوی بد در دهان شود؟

خیر، اگر نصب کامپوزیت توسط دندانپزشک متخصص انجام شود و بیمار بعد از آن به خوبی توصیه های بهداشتی و مراقبتی را انجام دهد، چنین اتفاقی رخ نمی دهد.
تنها در صورتی کامپوزیت باعث چنین عارضه ای خواهد شد که نصب به درستی صورت نگرفته و بین دندان و کامپوزیت درزی وجود داشته باشد که مکان مناسبی برای تجمع و رشد باکتری ها و پلاک های دهانی خواهد بود.

مراقبت های بعد از نصب کامپوزیت دندان

بعد از این روش درمان زیبایی باید اقدامات زیر را مورد توجه قرار دهید:

  1. بعد از اینکه از کلینیک خارج شدید، بهتر است تا چند ساعت از خوردن غذا های سفت و سخت اجتناب نمایید. البته بعد از آن نیز برای افزایش دوام و ماندگاری کامپوزیت خود بهتر است تا غذا های سفتی مانند ته دیگ را گاز نزنید.
  2. معمولا بعد از این درمان زیبایی تا چند روز دچار حساسیت در دندان های خود می شوید که جای نگرانی وجود نداشته و به مرور از بین خواهد رفت.
  3. از دندان های خود به عنوان ابزار استفاده نکنید. به طور مثال در بطری را با آن باز نکنید.
  4. یکی دیگر از موارد بسیار مهمی که باید به آن توجه داشته باشید، رعایت بهداشت دهان و دندان است. باید حداقل دو بار در روز مسواک بزنید و حتما به طور روزانه از نخ دندان استفاده داشته باشید.
  5. نوشیدنی های رنگی مانند چای و یا قهوه، همانطور که روی دندان های طبیعی اثرگذار هستند، می توانند کامپوزیت ها را نیز دچار تغییر رنگ کنند. پس بهتر است تا مصرف آن ها را کاهش داده و بعد از نوشیدن آن ها دهان خود را با آب بشویید.
  6. مصرف دخانیات و سیگار کشیدن می تواند اثرات مخربی روی کامپوزیت های شما داشته باشد. پس از استعمال آن ها اجتناب نمایید.

درد بعد از کامپوزیت دندان

پس از نصب کامپوزیت، دندان ها تا حدودی حساس می شوند که این حساسیت شاید تا چند هفته ادامه داشته باشد. اما جای نگرانی وجود نداشته و درد غیر قابل تحملی ایجاد نخواهد شد. درد می تواند دلایل متعددی داشته باشد. اگر شما بعد از این درمان با درد شدیدی رو به رو شدید، حتما باید به کلینیک دندانپزشکی در اسرع وقت مراجعه کنید. به طور کلی برای اینکه بعد از این درمان دردی وجود نداشته باشد، باید شرایط زیر در نظر گرفته شوند:

  1. بررسی سلامت دهان قبل از قرار دادن کامپوزیت ها

    در غیر این صورت دندان ها حساسیت بیشتری پیدا کرده و همچنین اگر دچار پوسیدگی باشند و یا بافت های لثه به بیماری دچار باشند، درد ایجاد خواهد شد.
  2. استفاده از مواد مرغوب

    استفاده از مواد غیر مرغوب می تواند موجب افزایش حساسیت های دندانی گردد.
  3. رعایت بهداشت دهان و دندان بعد از نصب

    از مهمترین مواردی که بعد از درمان می تواند سلامت دهان و دندان را حفظ کرده و از بروز مشکلات جلوگیری کند، بهداشت دهان است.

سوالات متداول

  1. آیا کامپوزیت به طور دائم باقی می ماند؟

    خیر، روش های زیبایی به طور معمول دائمی نبوده، اما شما می توانید با راهکار های مراقبتی ساده ای که پیش تر برایتان بیان کردیم، ماندگاری و دوام کامپوزیت های خود را تا 10 سال افزایش دهید.
  2. دندان های نامنظم خود را با ارتودنسی درمان کنم یا با کامپوزیت؟

    به طور دقیق نمی توان پاسخ جامعی برای این سوال در نظر گرفت، زیرا موارد متعددی روی آن تاثیرگذار هستند. حتما متخصص باید شرایط دندانی را مورد بررسی قرار دهد، اگر میزان نامرتبی دندان ها جزئی باشد و بیمار شرایط فکی نرمالی داشته باشد، کامپوزیت می تواند انتخاب مناسبی باشد، اما نامرتب بودن بیش از اندازه دندان ها را تنها باید با استفاده از روش ارتودنسی درمان کرد.
  3. افرادی که دارای لثه های بسیار بزرگی هستند، برای زیبایی دندان های خود آیا می توانند از کامپوزیت استفاده کنند؟

    به طور معمول این افراد دارای دندان های کوتاهی می باشند که به همین منظور دندانپزشک متخصص قبل از اینکه روی دندان های آن ها کامپوزیت را نصب کند، لیفت لثه را انجام می دهد که در نهایت دندان ها با اندازه متناسبی برای این افراد به وجود بیاید.
  4. آیا می توان روی روکش، از کامپوزیت استفاده کرد؟

    این شرایط بستگی به این دارد که روکش چه موقعیتی داد. در صورتی که روکش وضعیت مناسبی نسبت به دیگر دندان ها داشته باشد، برای یکسان کردن آن و دیگر دندان ها می توان از کامپوزیت استفاده نمود. البته توجه داشته باشید که این کار تنها باید توسط دندانپزشک متخصص انجام شود.
  5. آیا با وجود داشتن کامپوزیت می توانم از درمان ارتودنسی استفاده داشته باشم؟

    با وجود اینکه توصیه می شود تا درمان ارتودنسی اول از همه انجام شود، اما اگر روی دندان های خود کامپوزیت دارید، مانعی برای بهره مند شدن از درمان ارتودنسی نبوده و می توانید با یک متخصص ارتودنسی خوب مشورت داشته باشید.
  6. یک برند خوب کامپوزیت چه ویژگی هایی دارد؟

    ویژگی های برند خوب کامپوزیت عبارتند از:
    1. فرم دهی راحت

      یکی از ویژگی های مهم این است که دندانپزشک بتواند بدون دشواری و مشکلی کامپوزیت را روی دندان بیمار شکل دهد. روان بودن و چسبندگی در برند کامپوزیت باید در حد متعادلی قرار داشته باشد.
    2. شفاف بودن و داشتن رنگ مناسب

      برند خوب کامپوزیت باید طیف گسترده ای از رنگ داشته باشد تا انتخاب رنگ متناسب با دندان های هر بیمار به درستی بوده و در نهایت جلوه زیبایی ایجاد شود.
    3. دوام و استحکام

      کامپوزیت دارای برند ها و کیفیت های متنوعی بوده که برای داشتن دوام و ماندگاری بالا یکی از موارد قابل توجه انتخاب برندی است که در ساخت آن از مواد مرغوب استفاده شده باشد.
  7. آیا می توانم در دوران بارداری دندان هایم را کامپوزیت کنم؟

    به طور معمول درمان های دندانپزشکی در دوران بارداری انجام نشده و بهتر است تا بیمار اگر موقعیت اورژانسی ندارد، اقدامات دندانپزشکی خود را به بعد از تولد فرزندش موکول کند.
    با این حال اگر شرایط خاصی وجود داشته باشد، در سه ماهه دوم بارداری نصب ونیر کامپوزیت خطری برای مادر و جنین نخواهد داشت.

تماس سریع

02122041157

خیابان ولیعصر، روبروی درب اصلی پارک ملت، کوچه شناسا، پلاک7، طبقه 3

رژیم غذایی بعد از کامپوزیت دندان

یکی از مواردی که با رعایت آن می توانید سبب افزایش ماندگاری و طول عمر کامپوزیت دندان خود شوید، رعایت یک رژیم غذایی مناسب و متعادل است. مصرف بی اندازه برخی از غذا ها می تواند سبب تغییر رنگ و یا حتی آسیب به کامپوزیت دندانتان شود. نصب کامپوزیت دندان دوره نقاهتی ندارد، اما بهتر است تا تا چند روز بعد از آن از مصرف نوشیدنی های بسیار داغ و یا بسیار سرد پرهیز نمایید تا حساسیت دندانتان کاهش پیدا کند. مصرف نوشیدنی های تیره رنگی مانند چای و قهوه می تواند موجب تغییر رنگ و زرد شدن کامپوزیت شود. همچنین مصرف الکل با تضعیف مینای دندان می تواند موجب افتادن کامپوزیت ها از روی دندان ها گردد. این نکته را نیز در نظر داشته باشید که با وجود استحکام بالای کامپوزیت ها اما مقاومتی آن ها از دندان های طبیعی کمتر است، بنابراین باید از گاز زدن مواد غذایی سفت و سخت نیز اجتناب کنید. همچنین مصرف آب در بین وعده های غذایی می تواند نقش بسیار موثری داشته باشد.

سوالات متداول

  1. آیا کامپوزیت برای افرادی که دارای لثه های بزرگ و چشم گیری هستند، مناسب است؟

    این سوال برای بسیاری از افراد پیش آمده است. افرادی که دارای لثه های بزرگی هستند، معمولا دندان های کوتاه تری دارند. دندانپزشک برای به دست آمدن بهترین نتیجه درمانی، به طور معمول به این افراد توصیه می کند که در ابتدا لیفت لثه را انجام دهند تا پس از آن با داشتن دندان هایی بلند تر و مناسب تر، نتیجه بهتری از کامپوزیت دندان به دست آورند.
  2. استفاده از کامپوزیت ونیر چگونه است؟

    دندانپزشک متخصص به منظور استفاده از کامپوزیت، در ابتدا آن را به صورت خمیر در آورده و بر روی قسمت های مورد نظر دندان، قرار می دهد. در ادامه با تاباندن نور مخصوص بر روی کامپوزیت، سبب محکم شدن آن می گردد. برای نصب کامپوزیت روی دندان ها بر خلاف لمینت نیازی به ساخت در لابراتوار دندانسازی نبوده و دندانپزشک مستقیما آن را بر روی دندان های بیمار شکل می دهد. تخصص و مهارت بالای دندانپزشک در نصب کامپوزیت، در نتیجه ی بی نظیر کار بسیار موثر است. به همین جهت توصیه می شود تا در انتخاب دندانپزشک متخصص و با تجربه، نهایت دقت را داشته باشید.
  3. آیا نصب کامپوزیت دندان درد دارد؟

    نصب کامپوزیت روی دندان ها هیچ گونه درد و ناراحتی نداشته و نیازی به استفاده از بی حسی در حین درمان ندارد. اما با این حال بروز حساسیت و دردی جزئی تا چند روز بعد از درمان طبیعی بوده و به کمک دارو های مسکن به تدریج از بین می رود. ممکن است در حین جویدن غذا و مصرف نوشیدنی و غذا های سرو گرم، سبب بروز این حساسیت و درد شده که به مرور زمان و بعد از چند روز از بین خواهد رفت.
  4. دوره ریکاوری کامپوزیت دندان چقدر است؟

    بعد از نصب کامپوزیت دندان، زمان خاصی برای ریکاوری نیاز نمی باشد، زیرا نصب آن حتی به بی حسی نیاز ندارد و بیمار می تواند بلافاصله بعد از اتمام کار، از داشتن دندان های زیبای خود لذت ببرد.
  5. آیا کامپوزیت دندان دارای رنگ های متفاوتی می باشد؟

    کامپوزیت، تشکیل شده از مواد پلاستیکی هم رنگ دندان می باشد که رنگ های متفاوتی مطابق با رنگ پوست هر بیمار وجود دارد و دندانپزشک برای طبیعی بودن و زیبا تر بودن نتیجه درمان، از رنگ کامپوزیتی که با رنگ پوست بیمار هماهنگی دارد، استفاده می کند.
  6. آیا روی روکش دندان نیز امکان کامپوزیت دندان وجود دارد؟

    در صورتی که روکش دندان در موقعیتی مناسب و سالم قرار داشته باشد، می توان با کمک ونیر کامپوزیت برای یکسان کردن روکش دندان استفاده کرد. برای اینکار باید از چسب های مخصوصی استفاده شود که شاید کمی هزینه بیشتری داشته باشد.
  7. آیا امکان استفاده از کامپوزیت روی دندان ایمپلنت شده وجود دارد؟

    در صورتی که موقعیت ایمپلنت دندان مناسب باشد، این کار شدنی است، در غیر این صورت باید جهت تعویض ایمپلنت اقدام نمود.
  8. بهتر است کامپوزیت بعد از جراحی بینی انجام می شود و یا قبل از آن؟

    پس از کامپوزیت شدن دندان ها، موقعیت لب ها تغییر می کند. بنابراین بهتر است تا در ابتدا کامپوزیت را انجام دهید و بعد از آن به دنبال جراحی بینی بروید.
  9. آیا می توانم بعد از مدتی کامپوزیت را از روی دندانم بردارم؟

    با توجه به اینکه در اکثر موارد نصب کامپوزیت بر روی دندان ها نیازی به تراشیدن مینای دندان ندارد، در این صورت شما قادر به برداشت کامپوزیت از روی دندان های خود خواهید بود.
  10. آیا در دوران بارداری امکان کامپوزیت دندان وجود دارد؟

    برای استفاده از روش های درمانی و زیبایی دندان مانند کامپوزیت، نگرانی در خصوص رسیدن مواد شیمیایی به کودک و آسیب به او می باشد که ماده شیمیایی مضری در کامپوزیت دندان وجود ندارد. در واقع تنها نگرانی در مورد مواد بیهوش کننده است که نصب کامپوزیت به بیهوشی نیاز ندارد. با این حال بهتر است مادر باردار قبل از اقدام به درمان، دندانپزشک خود را در جریان بارداری خود بگذارد.
  11. آیا کامپوزیت سبب ایجاد بوی بد در دهان می گردد؟

    کامپوزیت مانند دندان های طبیعی به مراقبت و رسیدگی نیاز دارد. بعد از نصب کامپوزیت، باید دندان های خود را به درستی مسواک بزنید و از نخ دندان استفاده نمایید. در این صورت بوی بدی در دهان به دلیل وجود کامپوزیت ایجاد نمی شود. البته نکته حائز اهمیت دیگری که وجود دارد، تخصص و مهارت دندانپزشک شما می باشد. دندانپزشک غیر مجرب می تواند با نصب نادرست کامپوزیت روی دندان ها، سبب ایجاد فاصله بین خط لثه و کامپوزیت ها شده و باعث بروز مشکلاتی در دهان و همچنین ایجاد بوی بد دهان شود.