نسل جدید ارتودنسی نامرئی

با بکار گیری الاینر شفاف

آیا این مقاله برایتان کارآمد است؟

معمولا تمام افراد برای یک بار هم که شده در زندگی خود با درد دندان رو به رو می شوند. این درد برای برخی از آن ها در حدی است که دندان با هیچ راه درمانی دیگری نجات پیدا نمی کند که در این شرایط ناچار به کشیدن دندان می شوند.
آیا شما نیز دندان خود را کشیده اید و یا باید تحت این درمان قرار بگیرید؟ به نظر شما چه مواردی می توانند موجب این شوند که دندان کشیده شود؟
فرآیند این درمان چگونه بوده و آیا عوارضی پس از آن بروز می کند؟
چگونه می توان درد بعد از این درمان را کاهش داد و مراقبت های بعد از آن کدام اند؟
در این مقاله با ما همراه باشید تا اطلاعات کاملی در رابطه با درمان کشیدن دندان به دست آورید.

کشیدن دندان چیست؟

کشیدن دندان، برداشتن دندان از حفره‌اش در استخوان است. موارد متعددی می توانند باعث نیاز به این درمان شوند که در ادامه مطلب شما را با آن ها نیز آشنا می کنیم.

روش های کشیدن دندان

برای کشیدن دندان، دکتر هادی صادق بهترین روش را بر اساس شرایط بیمار تعیین می کند. در بسیاری از موارد، یک درمان ساده به خوبی انجام می شود. با این حال، گاهی اوقات نیاز به جراحی است. در ادامه روش های این درمان را برایتان بیان می کنیم:

  1. کشیدن ساده

    شما یک بی حس کننده موضعی دریافت خواهید کرد که ناحیه اطراف دندان را بی حس می کند که به شما کمک می کند که در طول عمل احساس درد نداشته و تنها فشار را احساس نمایید. سپس دندانپزشک با استفاده از ابزاری برای شل کردن دندان و فورسپس برای بیرون کشیدن آن دندان را می کشد.
  2. جراحی

    با این نوع کشیدن، هم بی حسی موضعی و هم بی حسی IV دریافت خواهید کرد تا به شما کمک کند احساس آرامش کنید و در حین درمان هیچ دردی نداشته باشید. زمانی که دندانپزشک یا جراح باید لثه های شما را برش دهد یا استخوان اطراف دندانی را که قرار است کشیده شود از بین ببرد، این کار ضروری است.

چه دلایلی برای کشیدن دندان وجود دارند؟

به طور کلی شرایطی که سبب نیاز به کشیدن دندان می شوند، عبارتند از:

  1. برای ارتودنسی

    برخی مواقع در درمان ارتودنسی لازم است تا فضایی برای قرار گرفتن دندان ها در شرایط درست ایجاد شود که این نیاز به دلیل ازدحام دندان ها است. زمانی که فک جایگاهی کافی برای هر دندان نداشته باشد، دندان ها روی هم قرار گرفته و کاملا کج و نامرتب می شوند که به این ترتیب متخصص ارتودنسی با کشیدن دندان این موقعیت مناسب را ایجاد می کند.
  2. بروز عفونت

    در صورتی که آسیب دیدگی دندان به بخش میانی دندان یعنی پالپ رسیده باشد، عصب های دندان دچار عفونت شده که در این شرایط نیاز به درمان عصب کشی می باشد. اما در برخی مواقع میزان این عفونت تا حدی زیاد است که عصب کشی نمی تواند دندان را نجات دهد و تنها راهکار کشیدن دندان خواهد بود. گاهی اوقات نیز عفونت لثه باعث لق شدن دندان شده که در این شرایط هیچ پشتوانه ای برای نگهداری آن وجود ندارد.
  3. شکسته شدن دندان همراه با آسیب فک

    در برخی موارد استخوان فک با شکستگی دندان دچار آسیب دیدگی می شود که اگر راهی برای نجات دندان وجود نداشته باشد، برای حفظ سلامت دهان و دیگر دندان ها لازم است تا دندان کشیده شود.

هزینه کشیدن دندان

موارد متعددی مانند سن، نوع و کانال های دندان، تخصص دندانپزشک و .. می توانند موجب تغییر در هزینه های دندانپزشکی گردند. گاهی اوقات کشیدن دندان شیری کودک نیازی به استفاده از بی حسی نداشته که بدین ترتیب هزینه نهایی را کاهش خواهد داد. در ادامه شما را با تمامی مواردی که در قیمت نهایی این درمان اثر دارند، آشنا می کنیم:

  1. نوع درمان

    مهمترین عامل در قیمت نهایی، نوع درمان می باشد. در واقع جایگاه دندانی سبب می شود تا دندانپزشک تشخیص دهد این دندان به چه روشی نیاز به کشیدن دارد. به عنوان مثال قیمت کشیدن دندان عقل با دندان آسیاب تفاوت هایی دارد، زیرا معمولا دندان عقل با پیچیدگی هایی همراه بوده و شاید به جراحی نیاز داشته باشد.
  2. پیچیده بودن درمان

    سختی درمان نیز می تواند تاثیر به سزایی در قیمت نهایی داشته باشد. اگر دندانی عفونی باشد، دندانپزشک برای کشیدن آن باید دقت و مهارت بالاتری نیز داشته و یا نهفته بودن دندان به مهارت بیشتری برای جراحی نیاز دارد. به همین منظور تفاوت قیمتی ایجاد می شود.
  3. تخصص دندانپزشک

    اینکه شما نیاز به دندانپزشک عمومی داشته باشید و یا جراح فک و صورت تاثیر به سزایی در هزینه نهایی درمان دارد.
  4. بیمه

    با وجود اینکه خدمات دندانپزشکی توسط بسیاری از بیمه های درمانی مورد قبول واقع نمی شود، اما بعضی از بیمه های تکمیلی هزینه ای را برای کشیدن دندان به بیمه شدگان خود پرداخت می کنند. برای اینکه اطلاعات بیشتری در این باره به دست آورید، بهتر است تا با بیمه تکمیلی خود هماهنگی های لازم را داشته باشید.
  5. تکنولوژی

    یکی از اقدامات موثری که در کشیدن دندان می تواند مورد استفاده قرار گرفته و مزیت های بی شماری داشته باشد، استفاده از لیزر در درمان است. هزینه کشیدن دندان با لیزر کمی با دیگر موارد آن تفاوت خواهد داشت.

مزایای کشیدن دندان با استفاده از لیزر

لیزر دارای فواید و مزیت های بی شماری است که به همین جهت در بسیاری از خدمات دندانپزشکی از آن استفاده می شود. در ادامه این موارد را برای شما بیان می کنیم:

  1. حفظ ساختار و بافت استخوان فک

    استفاده از لیزر می تواند آسیب کمتری به استخوان فک وارد نماید. اهمیت این موضوع در زمان نیاز به کاشت ایمپلنت دندان بیشتر نیز می شود.
  2. تسریع در مدت زمان بهبودی

    لیزر سبب می شود تا میزان خونریزی کمتر شده که با این اتفاق تشکیل لخته خون روی زخم راحت تر خواهد بود. همچنین باید گفت که لیزر احتمال بروز حفره خشک را نیز کاهش می دهد.

 اقدامات قبل از کشیدن دندان

قبل از کشیدن دندان، تاریخچه پزشکی کامل خود، داروها و مکمل هایی که مصرف می کنید را باید به اطلاع دندانپزشک خود برسانید. در صورتی که دچار هریک از موارد زیر هستید، باید دندانپزشک را در جریان بگذارید:

  • دریچه های قلب آسیب دیده
  • نقص مادرزادی قلب
  • اختلال در سیستم ایمنی
  • بیماری کبد (سیروز)
  • مفصل مصنوعی، مانند تعویض مفصل ران
  • سابقه اندوکاردیت باکتریایی

عوارض کشیدن دندان

بعد از این اقدام درمانی ممکن است عوارض زیر بروز کنند:

  1. آسیب دیدگی دندان های کناری

    اگر دندانپزشک دارای تبحر کافی نباشد، ممکن است در حین کشیدن دندان به دندان های مجاور به صورت تصادفی آسیب وارد کند.
  2. عفونت

    گاهی اوقات احتمال بروز عفونت دندان وجود دارد که در این شرایط دندانپزشک قبل و بعد از درمان برای بیمار آنتی بیوتیک تجویز می کند.
  3. آسیب دیدگی عصب

    این عارضه با کشیدن دندان های عقل فک پایین مرتبط می باشد که به طور معمول موقتی می باشند.
  4. حفره خشک

    یکی از عوارض شایع بعد از کشیدن دندان، بروز حفره خشک می باشد. زمانی این اتفاق خواهد افتاد که لخته ایجاد شده روی زخم از جای خود برداشته شده و حفره را در معرض هوا و غذا قرار دهد. این عارضه با بوی بد، طعم بد دهان و درد بسیار زیاد همراه بوده که معمولا زمان ایجاد شدن آن 3 روز بعد از درمان می باشد.

عفونت پس از کشیدن دندان دارای چه نشانه هایی می باشد؟

این عارضه می تواند با نشانه ها و علائم زیر همراه باشد:

  1. درد دندان
  2. درد در نواحی گوش و ناحیه گردن
  3. ایجاد شدن زخم در بافت لثه
  4. ایجاد شدن بوی بد در دهان
  5. متورم شدن فک و گونه
  6. بروز تب و لرز
  7. ایجاد شدن حساسیت های دندانی
  8. بروز سردرد های زیاد
  9. بالا رفتن تعداد تنفس در دقیقه
  10. بروز حالت تهوع و اسهال

چه زمانی بعد از کشیدن دندان باید با دندانپزشک خود تماس بگیرم؟

بعد از این اقدام درمانی در صورتی که با موارد زیر رو به رو شدید، با دندانپزشک خود تماس بگیرید:

  1. وجود خونریزی تا حدود 4 ساعت بعد از کشیدن دندان
  2. بروز تب و لرز
  3. استفراغ و یا حالت تهوع
  4. درد شدید قفسه سینه
  5. سرفه
  6. بیشتر شدن تورم بعد از 3 روز

مدت زمان بهبود بعد از کشیدن دندان

به طور معمول یک و یا دو هفته پس از کشیدن دندان، بافت دهان بهبودی خود را به دست می آورند.

مراقبت های بعد از کشیدن دندان

  1. داروهای مسکن را طبق دستور مصرف کنید.
  2. برای کاهش خونریزی و ایجاد لخته در حفره دندان، گازی را که دندانپزشک شما قرار داده است محکم اما به آرامی گاز بگیرید. حدود 2 ساعت بعد پد را برداشته، اما به هیچ عنوان آب دهان خود و خون را با فشار از دهان خارج نکنید.
  3. بلافاصله پس از درمان یک کیسه یخ را روی ناحیه آسیب دیده بگذارید تا تورم کاهش یابد. این کار را در بازه زمانی 10 دقیقه تا دو روز بعد از کشیدن دندان برای کاهش درد و تورم خود انجام دهید.
  4. حداقل 24 ساعت استراحت کنید. فعالیت را برای یکی دو روز بعد محدود کنید.
  5. تا 24 ساعت از آبکشی یا تف کردن شدید خودداری کنید تا لخته ای که در حفره ایجاد می شود از جا کنده نشود.
  6. پس از 24 ساعت، دهان خود را با آب نمک شست و شو دهید.
  7. شب اول مسواک نزنید، اما از روز بعد حتما دندان هایتان را مسواک کنید با این توجه که مسواک را روی ناحیه زخم نکشید.
  8. تا زمان بهبودی از نی برای نوشیدن مایعات استفاده نکنید، زیرا این کار حفره ایجاد شده روی زخم را از بین می برد.
  9. سیگار نکشید که می تواند از بهبودی جلوگیری کند و زخم را دچار عفونت نماید.
  10. غذاهای نرم مانند سوپ، پودینگ، ماست یا سس سیب استفاده کنید. با بهبودی محل زخم، به تدریج غذاهای جامد را به رژیم غذایی خود اضافه کنید.
  11. هنگام دراز کشیدن، سرتان را کمی بالاتر از سطح زمین قرار دهید. دراز کشیدن ممکن است خونریزی را طولانی کند.

روش های کاهش درد بعد از کشیدن دندان

اگر به موارد زیر توجه داشته باشید، به خوبی می توانید درد خود را کاهش دهید:

  1. بعد از برداشتن پد از روی دندان خود، بستنی یخی بخورید.
  2. دارو های مسکن تجویز شده را در زمان های منظم مصرف نمایید.
  3. در دو روز اول بعد از درمان از کمپرس سرد روی ناحیه گونه خود استفاده داشته باشید و از روز سوم به بعد از کمپرس گرم کمک بگیرید تا تورم و درد تا حد بالایی کاهش پیدا کند.
  4. دهان خود را با آب نمک شست و شو دهید.
  5. به بهداشت دهان و دندان خود به درستی توجه داشته باشید تا از بروز عفونت جلوگیری کنید.

سوالات متداول

  1. آیا برای کشیدن دندان همواره باید جراحی انجام شود؟

    خیر، نیاز به جراحی بستگی به موقعیت دندان دارد. این اقدام می تواند به صورت ساده انجام شود و یا گاهی به دلیل نهفته بودن زیر لثه لازم به جراحی باشد.
  2. کشیدن دندان چقدر زمان می برد؟

    هر دندان دارای شرایط خاص خود می باشد که به همین منظور نمی توان مدت زمان دقیق و یکسانی را برای همه آن ها در نظر گرفت. اما با این وجود این پروسه درمانی حدود 20 دقیقه زمان می برد.
  3. آیا کشیدن دندان جلو راحت تر صورت می گیرد؟

    ریشه دندان جلویی بالایی به طور معمول مخروطی شکل بوده که به همین دلیل برای بیرون آمدن مقاومت بسیار زیادی از خود نشان نمی دهد.
  4. آیا کشیدن دندان با درد بسیار زیادی همراه است؟

    در صورتی که درمان خود را به دست متخصص دندانپزشک بسپارید، این درمان را به راحتی پشت سر خواهید گذاشت. در حین درمان بی حسی موضعی برایتان تجویز می شود که به همین دلیل هیچ دردی در آن زمان احساس نمی کنید. البته برای خارج کردن دندان فشاری روی بافت لثه شما وارد شده که بدون هیچ دردی آن را احساس خواهید کرد.
  5. چه مدت بعد از کشیدن دندان تورم وجود خواهد داشت؟

    التهاب و تورم بعد از این درمان معمولا پس از 48 ساعت و یا 72 ساعت بعد از بین خواهد رفت. بیمار اگر توصیه های دندانپزشک خود را به درستی انجام دهد، می تواند به راحتی آن را از بین ببرد.

تماس سریع

02122041157

خیابان ولیعصر، روبروی درب اصلی پارک ملت، کوچه شناسا، پلاک7، طبقه 3