نسل جدید ارتودنسی نامرئی

با بکار گیری الاینر شفاف

آیا این مقاله برایتان کارایی دارد؟

آیا شما هم به دنبال روشی برای رفع نواقص ظاهری دندان های خود هستید؟ در رابطه با لمینت شنیده اید؟ به نظر شما آیا این روش دندانپزشکی زیبایی برای شما مناسب است و در هر سنی می توان از آن استفاده کرد؟
این روش به چه صورت و در چند جلسه انجام می شود؟ مزیت ها و معایب آن کدام اند؟
شاید هم این اقدام را انجام داده اید، آیا روش های مراقبتی بعد از آن را می دانید؟ در چه زمان هایی احتمال افتادن لمینت از روی دندان وجود دارد؟
اگر تمایل به دریافت اطلاعات مفیدی دررابطه با لمینت دندان دارید، در این مقاله با ما همراه باشید.

لمینت دندان چیست؟

لمینت دندان یکی از روش های زیبایی دندانپزشکی است که در آن با استفاده از روکش های همرنگ دندان به رفع و از بین بردن برخی از نواقص ظاهری دندان ها پرداخته می شود.
جنس لمینت به طور معمول از پرسلن و یا مواد کامپوزیتی بوده و با مقاومت بالایی که دارند، می توانند انتخاب مناسبی برای بسیاری از افراد باشد.

چه افرادی می توانند دندان خود را لمینت کنند؟

به طور کلی افراد بسیاری می توانند از این روش زیبایی استفاده داشته باشند که در ادامه برخی از آن ها را برایتان بیان می کنیم:

  1. افرادی که قصد دارند برای یکدست کردن و فرم دادن به دندان های خود اقدامی انجام دهند.
  2. افرادی که دندانشان دچار لب پر شدگی و یا ترک خوردگی شده است.
  3. افرادی که نیاز به رفع نامرتبی های بسیار جرئی در دندان های خود دارند.
  4. افرادی که به دلایل متعددی دچار تغییر رنگ در دندان های خود شده اند.

لمینت دندان برای چه کسانی مناسب نیست؟

با وجود اینکه افراد بسیاری می توانند از درمان های زیبایی دندانپزشکی برای زیبایی لبخند خود استفاده کنند، اما با این حال این روش برای افراد زیر گزینه مناسبی نخواهد بود:

  1. افرادی که دچار بیماری های فعال لثه می باشند.
  2. افرادی که دارای پوسیدگی های وسیع دندانی هستند.
  3. افرادی که تراکم کافی از مینای دندان ندارند.
  4. افرادی که به دندان قروچه و یا سایش های شدید دندانی مبتلا هستند.
  5. افرادی که بهداشت دهان و دندان خود را به درستی رعایت نمی کنند.
  6. افرادی که به بیماری های مفصلی مبتلا هستند.
  7. افرادی که میزان بهم ریختگی دندان آن ها شدید است.

آیا انجام لمینت در هر سنی ممکن است؟

به طور کلی نوجوانان در سنین پایین نیز استقبال زیادی به روش های زیبایی دندانپزشکی نشان می دهند، اما آیا هر سنی می تواند کاندیدای مناسب این درمان باشد؟
معمولا دندانپزشکان توصیه می کنند که انجام لمینت باید بعد از سن 18 سالگی و در واقع بعد از اتمام رشد استخوان فک صورت گیرد تا نتیجه مطلوب را برای بیمار ایجاد نماید.
بنابراین بهتر است تا برای رفع مشکلات و نواقص ظاهری دندان های خود مانند ترک خوردن و یا لب پر شدن دندان ها، برای روش های دیگری اقدام نماید. البته این موضوع بیان کننده این نیست که در آینده احمکان جابجایی روش انجام شده با لمینت وجود ندارد.

لمینت در چه مواردی کاربرد دارد؟

این درمان زیبایی می تواند در موارد زیر کاربرد داشته باشد:

  1. اطلاح طرح لبخند
  2. ترمیم کردن دندان های شکسته و یا ترک خورده
  3. بستن فاصله بین دندان ها
  4. ترمیم کردن لب پریدگی دندان ها
  5. اصلاح نامرتبی بسیار جزئی دندان ها
  6. سفید کردن دندان ها
  7. اصلاح نامیزانی و تراز نبودن دندان ها
  8. اصلاح کردن دندان های ساییده شده
  9. اصلاح تغییر رنگ دندان ها

مزایای لمینت دندان

در ادامه شما را مزیت های این روش آشنا می کنیم:

  1. افزایش اعتماد به نفس

    اولین و مهمترین مزیتی که لمینت می تواند به همراه داشته باشد، این است که طراح لبخندی زیبا ایجاد کرده و موجب بالا رفتن اعتماد به نفس می شود.
  2. داشتن استحکام و مقاومت بالا

    لمینت ها استحکام بالایی در برابر تغییر و شکستگی دارند. این استحکام به مراقبت شما نیز بستگی دارد.
  3. داشتن ماندگاری بالا

    در صورت نصب درست توسط دندانپزشک متخصص و رعایت نکات مراقبتی بیمار لمینت می تواند ماندگاری بسیار بالایی داشته باشد. حالی اینکه این مدت زمان چقدر است را عناوین بعدی مطرح کرده ایم.
  4. داشتن ظاهری طبیعی

    در این روش از طیف های رنگی گسترده ای استفاده شده که به همین دلیل امکان انتخاب رنگ شبیه به دندان طبیعی وجود دارد.
  5. داشتن دوره درمانی کوتاه

    این روش درمانی و زیبایی در دو و یا نهایتا سه جلسه طرح لبخندی زیبا برایتان به ارمغان می آورد.

لمینت های بدون تراش

لمینت های دندان دارای انواع مختلفی هستند که برای نصب برخی از آن ها لازم است تا مینای دندان تراشیده شود. البته با اینکه این میزان تراش بسیار جزئی است، اما باز هم ممکن است تا بعضی از افراد را نسبت به این روش منصرف کند.
برای این افراد پیشنهاد های دیگری وجود دارد که به آن ها لمینت های بدون تراش گفته می شود که ضخامت آن ها در حد ضخامت لنزهای چشمی می باشد.
علاوه بر لومینیرز لمینت های کریستالی نیز ضخامت بسیار اندکی داشته و ظاهری درخشان دارند.

لمینت لومینیرز چیست؟

لومینیرز یک تکنولوژی جدید از طرف شرکت Denmat آمریکا می باشد که بدون تراش روی دندان ها قرار داده می شود. این شرکت سرامیک دیگری به نام cerinate را نیز به همین شکل به بازار ارائه کرده است.
نکته مهمی که باید بدانید این است که برای تمام لمینت های بدون تراش، این اصطلاح به این دلیل است که میزان تراش بسیار کمتر از دیگر لمینت های است.

قیمت لمینت دندان

یکی از موارد مهمی که در این باره ذهن شما را مشغول می کند، قطعا هزینه لمینت است. اما قیمت نهایی آن تحت تاثیر موارد مختلفی است که در ادامه شما را با آن ها آشنا می کنیم:

  1. نوع لمینت دندان
  2. میزان تراش مینای دندان و نوع آن
  3. زمان مورد نیاز برای آماده سازی دندان ها
  4. نوع مواد قالب گیری
  5. تخصص و مهارت دندانپزشک
  6. تجهیزات مورد استفاده
  7. تعداد دندان های نیازمند به لمینت
  8. میزان آسیب دیدگی دندان ها
  9. نیاز به درمان های قبل از نصب لمینت (مانند ترمیم پوسیدگی های دندانی و یا بیماری های لثه)

ماندگاری لمینت دندان

با وجود اینکه لمینت دوام و استحکام بالایی دارد، اما یک درمان دائمی نبوده و اگر مراقبت و رسیدگی نسبت به آن نداشته باشید، می توانید سبب کاهش طول عمر آن شوید.
در صورتی که این درمان زیبایی به دست متخصص و دندانپزشک باتجربه انجام شود و همچنین شما تمامی نکات مراقبتی بعد از نصب آن را به درستی انجام دهید، می توان بیان کرد که دوام لمینت بین 15 الی 20 سال نیز خواهد بود.

مراحل لمینت دندان

برای شناخت مراحل این درمان زیبایی موارد زیر را مطالعه کنید:

  1. مرحله اول: مشاوره

    به طور کلی مشاوره اولیه برای هر درمانی اهمیت فراوانی دارد. در این جلسه دندانپزشک به طور دقیق وضعیت دهان و دندان شما را مورد بررسی قرار داده و شما می توانید تمامی اهدافی و خواسته هایی که از زیبایی و سلامت دندان های خود دارید را با ایشان درمیان بگذارید.
    در این جلسه مشخص می شود که آیا این درمان برای شما مناسب است و یا خیر. در صورت مناسب نبودن، درمان دیگری به شما پیشنهاد داده شده و در غیر این صورت روند درمان، هزینه و سوالات شما دررابطه با لمینت پاسخ داده خواهد شد. دکتر پریسا هادی صادق در جلسه مشاوره رایگان خود به خوبی راهنمایی های لازم را در اختیار شما قرار می دهند.
  2. مرحله دوم: آماده سازی دندان ها

    باید بدانید که در حقیقت لمینت جایگزینی برای قسمتی از مینای دندان می شود، بنابراین برای نصب آن لازم است تا آماده سازی برای دندان ها صورت گیرد و فضای مناسبی ایجاد شود تا دندانپزشک بتواند روکش های لمینت را روی دندان ها قرار دهد.
    بنابراین در این مرحله بخشی از مینای دندان تراش داده می شود، البته این میزان تراش بسیار جرئی بوده و مینای دندان را دچار آسیب نمی کند، اما با این حال باعث می شود تا بعد از نصب لمینت نتوان دندان ها را بدون روکش مورد استفاده قرار داد.
    این مرحله می تواند با بی حسی و یا بدون آن انجام شود که بستگی به شرایط هر فرد دارد.
  3. قالب گیری

    بعد از آماده سازی دندان ها به قالب گیری از آن پرداخته می شود تا با ارسال قالب به لابراتور، لمینت سفارشی برای بیمار ساخته شود. این مرحله از درمان معمولا بین 2 الی 4 هفته زمان نیاز دارد. در این فاصله شما می توانید از روکش های موقت استفاده داشته باشید.
  4. بررسی رنگ و اندازه

    در جلسه دوم قبل از اینکه دندانپزشک چسب دائمی به دندان ها بزند، لمینت را با سیمان مخصوصی روی دندان ها گذاشته تا رنگ و تناسب آن را ارزیابی نماید. اگر نیاز باشد، برش هایی برای به دست آمدن تناسب روی آن زده می شود. در ادامه دندان ها تمیز شده تا برای اتصال قوی آماده شوند. به دنبال آن رزین حساس به نور به روکش زده شده و بعد از قرار گرفتن در جای درست خود، نور خاصی به آن ها تابانده می شود که به طور دقیق روی دندان ها سفت گردد. در نهایت سیمان اضافی را پاک کرده و تنظیمات لازم برای هر دندان صورت می گیرد.
    معمولا بعد از دو هفته شما نیاز به یک بررسی و چکاپ خواهید داشت.

انواع لمینت دندان

به طور کلی لمینت ها در دو دسته بندی سرامیکی و کامپوزیتی قرار دارند:

  1. کامپوزیتی (روش مستقیم)

    در این روش ونیر کامپوزیت دندان به طور مستقیم توسط دندانپزشک و در یک جلسه روی دندان ها قرار داده می شود.
  2. سرامیکی (روش غیرمستقیم)

    در این روش لمینت اختصاصی بیمار با تکنولوژی پیشرفته و در لابراتور ساخته می شود. در عنوان بعدی شما را با انواع آن آشنا می کنیم.

انواع لمینت سرامیکی دندان

تفاوت لمینت های سرامیکی در نوع مواد به کار رفته در آن ها است که در ادامه شما را با برخی از آن ها آشنا می کنیم:

  1. لمینت های جنس زیرکونیا

    برخی از آن ها مانند زیرکونیا دارای استحکام بالایی بوده، اما زیبایی ظاهری کمتری نسبت به دیگر انواع دارند که به همین مظور اغلب برای دندان هایی که تحت فشار بیشتر قرار دارند، مورد استفاده قرار می گیرد. اجزای اصلی این نوع لمینت ها از مواد پلی کریستالین که شیشه ندارند، تشکیل شده که در واقع استحکام بالای آن ها به همین دلیل است.
  2.  نوع دیگری از سرامیک ها همانند ایمکس (EMAX)

    این نوع از سرامیک ها علاوه بر داشتن استحکام قابل قبول، از نظر ظاهر طبیعی و زیبا نیز می باشند.
  3. انوع کریستالی و یا فلدسپاتیک

    برخی دندان هایی که بافت نسبتا کاملی دارند و تنها نیاز به برخی تغییرات جزئی در فرم و شکل خود دارند، این نوع از لمینت ها مناسب می باشد که دارای حداکثر میزان درخشندگی هستند. فلدسپاتیک یکی از زیر مجموعه های سرامیک برپایه شیشه می باشند که به همین دلیل می توانند شکننده تر از انواع دیگر باشند. در واقع استحکام آن ها تا میزان بالایی به تکنیک پیوند زدن با مینای دندان بستگی دارد.

کدام یک از انواع لمینت را انتخاب کنم؟

بهتر است تا این انتخاب را حتما با مشورت دندانپزشک انجام دهید. دکتر پریسا هادی صادق با بررسی و ارزیابی تمامی شرایط دهان و دندان شما بهترین پیشنهاد را به شما خواهند داد. به طور کلی در این انتخاب باید دو عامل مهم در نظر گرفته شوند:

  1. مقدار نیرویی که به لمینت بعد از قرار گرفتن روی دندان اعمال می شود.

    هر چه میزان نیروی بیشتری به آن وارد شود، دندانپزشک از موادی با استحکام بیشتر استفاده می کند. برخی از بیمارانی که دچار دندان قروچه های خفیفی می باشند، استفاده از مواد سرامیک بر پایه آلومینا می تواند انتخاب مناسبی باشد.
  2. تغییراتی که نیاز است در هنگام نصب روی دندان ها اعمال شود.

    رنگ و سایه ای که برای لمینت دندان انتخاب می شود، با توجه به جنس آن متغیر است. اجزای سازنده در نهایت می توانند روی درخشندگی آن تاثیر داشته باشند.

عوراض لمینت دندان

در ادامه شما را با عوارض احتمالی این روش آشنا می کنیم:

  1. حساس شدن دندان ها

    در این روش نیز مانند بسیاری دیگر از روش های ترمیم دندان، تا مدتی دندان ها نسبت به سرما و گرما حساسیست نشان می دهند که به مرور این عارضه از بین می رود.
  2. شکستگی لمینت ها

    این عارضه می تواند به دنبال وارد شده ضربه سنگین به دندان و یا گاز زدن مواد غذایی سفت با لمینت باشد. باید بدانید که لمینت در صورت شکستگی قابلیت ترمیم نداشته و باید به طور کل تعویض گردد.
  3. غیرقابل برگشت بودن آن

    در اکثر موارد که برای نصب آن تراشی روی مینای دندان زده می شود، دیگر امکان برداشتن لمینت ها وجود ندارد.
  4. تغییر رنگ لمینت ها

    مصرف مواد غذایی و نوشیدنی های رنگی به طور مکرر، همانطور که موجب تغییر رنگ دندان های طبیعی می شود، می تواند به مرور در تغییر لمینت دندان نیز تاثیر داشته باشد.
  5. پوسیده شدن دندان های زیر لمینت و بروز بیماری های لثه

    در صورتی که دندانپزشک تبحر بالایی در نصب داشته باشد و شما هم بهداشت دهان و دندان خود را به درستی رعایت کنید، بعد از نصب با چنین عارضه ای رو به رو نخواهید شد.
  6. جدا شدن لمینت ها

    این عارضه نیز ممکن است در صورت گاز زدن مواد غذایی سخت و یا عدم مهارت دندانپزشک در نصب ایجاد گردد.

در چه شرایطی باید لمینت دندان خود را تعویض کنم؟

با وجود ماندگاری بالا اگر با موارد زیر رو به رو شدید، باید برای تعویض لمینت دندان خود اقدام نمایید:

  1. ترک خوردن لمینت
  2. پوسیده شدن دندان های زیر لمینت به دلیل عدم رعایت بهداشت دهان و دندان

مراقبت های بعد از لمینت دندان

بعد از این درمان زیبایی برای اینکه ماندگاری و دوام آن را افزایش دهید و مدت زمان طولانی تری از لبخند خود استفاده داشته باشید، باید به نکات زیر توجه کنید:

  1. از جویدن و گاز زدن مواد غذایی سفت و سخت مانند ته دیگ، تخمه و ... اجتناب نمایید.
  2. از دندان های خود مانند ابزار استفاده نداشته باشید. به طور مثال درب بطری را با آن باز نکنید و یا سنجاق یا مدادی را با دندان هایتان نگه ندارید.
  3. مسواک زدن، استفاده از نخ دندان و دهانشویه مناسب را جدی بگیرید.
  4. برای بررسی لمینت ها و سلامت دهان و دندان خود هر چند وقت یک بار به کلینیک دندانپزشکی مراجعه داشته باشید.
  5. مصرف غذاها و نوشیدنی های رنگی از جمله چای و قهوه را کاهش داده و سعی کنید که بعد از خوردن آن ها حتما دهان خود را با آب بشویید.
  6. مصرف سیگار و استعمال دخانیات می تواند اثرات مخربی روی لمینت های شما داشته باشد، پس بهتر است از آن ها استفاده نکنید.

سوالات متداول

  1. چه مواردی بر رنگ لمینت دندان اثر دارند؟

    لمینت رنگ های بسیار متنوعی دارد که با در نظر گرفتن مواردی از جمله سن، نوع و جنس دندان، رنگ پوست، رنگ چشم، سلیقه بیمار و ...، در نهایت با مشورت دندانپزشک انتخاب می گردد.
    یک دندانپزشک باتجربه با در نظر گرفتن تمامی این موارد به شما در بهترین انتخاب کمک می کند.
  2. آیا لمینت می تواند دلیلی بر بروز بوی بد در دهان شود؟

    لمینت به خودی خود این عارضه را به همراه ندارد، اما اگر نصب آن به دست دندانپزشک غیرمجرب صورت گیرد، ممکن است تا به دلیل درست قرار داده نشدن آن ها روی دندان ها، فاصله و درزی بین روکش لمینت و دندان ایجاد شود. در این صورت باقی مانده های غذا و باکتری های دهان به راحتی در این محل تجمع کرده و با فعالیت های خود سبب ایجاد بوی بد در دهان می شوند.
  3. آیا لمینت دارای ماندگاری دائمی می باشد؟

    لمینت در مقایسه با ونیر کامپوزیت دوام و ماندگاری بالاتری دارد، اما با این حال باز هم روشی دائمی محسوب نمی شود. شما می توانید با انتخاب یک دندانپزشک متخصص و خوب و همچنین رعایت نکات مراقبتی بعد از درمان دوام لمینت خود را افزایش دهید.
  4. لمینت دندان چقدر ضخامت دارد؟

    ضخامت لمینت به نوع آن بستگی داشته، اما با این وجود می توان این ضخامت را بین 0.3 تا 1 میلی متر در نظر گرفت.
  5. آیا نصب لمینت درد دارد؟

    این کار کاملا بدون درد و ناراحتی بوده و در اکثر موارد نیازی به استفاده از بی حسی ندارد. بی حسی معمولا برای افرادی مورد استفاده قرار می گیرد که دارای آستانه تحمل درد پایینی می باشند.
  6. برخی از نمونه های لمینت های بدون تراش کدام اند؟

    لمینت های لومینیرز، ویوانیرز، دیوراتین، گلام اسمایل و ... امروزه از نمونه های خوب لمینت های بدون تراش می باشند.
  7. برای نصب لمینت، چه میزان از مینای دندان تراش می خورد؟

    این میزان تراش به طور معمول بسیار جزئی و در حدود 0.2 میلیمتر خواهد بود.

تماس سریع

02122041157

خیابان ولیعصر، روبروی درب اصلی پارک ملت، کوچه شناسا، پلاک7، طبقه 3