نسل جدید ارتودنسی نامرئی

با بکار گیری الاینر شفاف

آیا این مطلب برایتان کاربردی است؟

معمولا تمام افراد یک بار در طول زندگی خود با علائمی مانند درد دندان و یا حساس شدن دندان های خود در زمان مصرف مواد غذایی و نوشیدنی های داغ و سرد رو به رو شده اند. آیا شما نیز چنین علائمی را تجربه کرده اید؟ آیا به نظر شما باید برای پرکردن دندان های خود اقدام کنید؟
به طور کلی چطور می توانید متوجه شوید که به این درمان نیازمند هستید؟
از بین روش هایی که برای ترمیم دندان ها استفاده می شود، کدامیک را می شناسید و کدامیک از آن ها برای شما گزینه مناسب تری می باشد؟
در این مقاله مفید با ما همراه باشید تا با انواع روش های درمان دندان پوسیده آشنا شده شده و مزایاو معایب هر کدام از آن ها را بشناسید.

ترمیم و پرکردن دندان چیست؟

ترمیم دندان مجموعه اقداماتی است که به منظور بهبود عملکرد و ساختار دندان مورد استفاده قرار می گیرد. یکی از رایج ترین روش های ترمیمی دندان، پرکردن آن است که موارد متعددی سبب می شوند تا یک دندان به این درمان نیاز داشته باشد. در ادامه مقاله انواع روش های آن را برایتان مطرح خواهیم کرد.

چگونه متوجه شوم که به ترمیم دندان نیاز دارم؟

بهتر است تا منتظر این نباشید که چه زمانی دندان شما آسیب می بیند که در آن زمان به کلینیک دندانپزشکی مراجعه داشته باشید. شما باید حدود هر 6 ماه یک بار تحت معاینه و ویزیت دندانپزشک قرار گرفته تا در صورت رو به رو شدن با هر نوع پوسیدگی دندانی در اسرع وقت تحت درمان قرار بگیرید. در این شرایط از بروز آسیب های دندانی شدیدتر جلوگیری شده و درمان ساده تر و با هزینه ای کمتر انجام خواهد شد.
با این حال اگر حس کردید که دندان شما با علائمی مانند درد، حساسیت نسبت به غذا های سرد و گرم و یا حتی جریان هوا رو به رو است، به مطب دندانپزشکی مراجعه داشته باشید. دکتر هادی صادق با ارزیابی و بررسی دقیق دندان هایتان به طور کامل مشکلات و نیاز درمانی شما را برایتان مطرح می کنند. به طور کلی علائم نیاز به پرکردن دندان عبارتند از:

  • به وجود آمدن لکه های تیره روی دندان ها
  • به وجود آمدن سوراخی روی دندان (ممکن است قابل مشاهده باشد و یا با زبان احساس شود.)
  • گیر کردن غذا به طور دائم در بین دندان ها
  • درد گرفتن بیش از اندازه یک دندان در زمان نخ دندان کشیدن
  • رو به رو شدن با مواردی مانند لب پر شدن و یا شکستگی دندان

اقدامات قبل از ترمیم دندان

مراحل قبل از ترمیم دندان بستگی به نوع ترمیم شما دارد. قبل از هر اقدامی، حتما دندان های خود را تا حد امکان با مسواک زدن تمیز نگه دارید. دندانپزشک حفره ها را در طی یک معاینه و بررسی تصاویر عکس برداری معمولی پیدا می کند و قرار ملاقاتی را برای اعمال پرکردن تعیین می نماید.

روش های تشخیص دندان پوسیده

برای این کار دندانپزشک موارد زیر را در نظر می گیرد:

  1. معاینه ظاهری

    برخی مواقع شرایط پوسیدگی از تغییر رنگ ظاهری دندان مشخص می باشد، البته باید گفت که تمام تغییر رنگ های دندانی معنای پوسیده شدن دندان ها را نمی دهند.
    ممکن است در این معاینه از وسیله ای فلزی با نوک تیز استفاده شود که به این شکل است که فشار آن روی دندان پوسیده به حالتی نرم تر می باشد، زیرا مینای دندان سالم سفت و مینای دندان پوسیده نرم تر است. در صورت پوسیده بودن دندان، این وسیله تا حدودی به مینای دندان می چسبد. نکته مهمی در این باره وجود دارد که احتمال دارد تا این ابزار سبب گسترش باکتری ها و پوسیدگی دیگر دندان ها گردد.
  2. استفاده از رنگ مخصوص

    رنگ مخصوصی وجود دارد که با ریخته شدن روی دندان ها به دندان پوسیده خواهد چسبید.
  3. بررسی تصویربرداری

    تصاویر اشعه ایکس می توانند به خوبی پوسیدگی های دندان را نشان دهند.
  4. استفاده از فلورسانس لیزر

    با استفاده از این روش دندانپزشک به محاسبه تغییرات ناشی از پوسیدگی می پردازد. همچنین این روش برای شکاف های بالایی دندان ها انتخاب مناسبی می باشد.

روش های ترمیم پوسیدگی دندان

به طور کلی روش های پرکردن دندان ها به دو صورت کلی می باشد که عبارتند از:

  1. ترمیم مستقیم

    در این روش، برداشت پوسیدگی در جلسه اول بوده و دندان برای ترمیم آماده می گردد. برای این ترمیم دندانپزشک گزینه های بسیاری را در دست دارد که با توجه به شرایط بیمار مورد استفاده قرار می دهد.
  2. ترمیم غیر مستقیم

    در این روش، در جلسه اول دندان تراش می خورد تا پوسیدگی خارج گردد. در ادامه دندانپزشک قالبی از دندان های بیمار تهیه می کند. در واقع ماده ترمیم کننده در لابراتور ساخته شده و در جلسه دوم درمانی روی دندان های بیمار قرار داده می شود. این مواد گاهی روی تاج دندان قرار داده شده و یا گاهی در بخش های جونده دندان قرار می گیرند که برای اینکار باید از مواد مقاوم تری استفاده گردد.

انواع مواد ترمیم کننده دندان

برای پرکردن دندان از مواد زیر با توجه به شرایط هر بیمار کمک گرفته می شود:

  1. آمالگام

    این ماده یکی از قدیمی ترین مواد مورد استفاده در ترمیم های دندان می باشد. آمالگام که ترکیبی از برخی فلزات مانند نقره، قلع و جیوه می باشد، رنگی نقره ای دارد.

    مزایای آمالگام

    1. عنصر جیوه در این ماده می تواند بین ذرات آلیاژ و جیوه پیوندی برقرار می کند که دوام، سختی و استحکام آن را بالا می برد.
    2. ماندگاری آمالگام می تواند بسیار بالا باشد.
    3. این درمان هزینه کمتری نسبت به دیگر روش ها دارد.
    4. انتخاب مناسب تری برای افرادی است که بیش از دیگران در معرض پوسیدگی دندان ها هستند.

    معایب آمالگام

    1. با وجود اینکه همچنان این روش مقاوم و ارزان تر از دیگر روش ها است، اما به دلیل رنگ تیره ای که دارد، محبوبیت زیادی در بین بیماران ندارد.
    2. برای استفاده از این ماده باید قسمت سالم دندان تراشیده شده که بتواند به خوبی ماده را روی خود نگه دارد.
    3. گفتیم که جنس آمالگام از فلز است، بنابراین احتمال بروز حساسیت را بیش از مواد دیگر به دنبال دارد.
    4. آمالگام به مرور می تواند رنگ تیره تری نیز پیدا کند.

    آیا جیوه موجود در آمالگام سمی است؟

    جیوه ماده ای سمی می باشد، اما با توجه به تمام تحقیات علمی صورت گرفته ثابت شده است که این ماده در آمالگام هیچ خطری برای سلامتی فرد به همراه ندارد. با تمام این تحقیقات FDA آمریکا آمالگام را برای کودکان بالای 6 سال و بزرگسالان قابل استفاده در نظر گرفته است.
    دلیل رد این ماده برای کودکان زیر 6 سال این است که دستگاه عصبی این کودکان می تواند تحت تاثیر نوروتوکسینی بخار جیوه قرار گرفته و حساسیت هایی را از خود نشان دهند. همچنین ممکن است تا استفاده از آن برای خانم های باردار در بلند مدت اثراتی داشته باشد.

  2. کامپوزیت

    یکی دیگر از موادی که برای ترمیم دندان مورد استفاده قرار گرفته و محبوبیت بالایی نیز در بین بیماران پیدا کرده است، کامپوزیت می باشد. قرار گرفتن این ماده روی دندان پوسیده برخلاف کامپوزیت نیازی به تراشیده شدن ندارد.

    مزایای کامپوزیت

    1. کامپوزیت دچار تغییر رنگ و یا خوردگی نخواهد شد.
    2. برای ترمیم پوسیدگی های کوچک این روش انتخاب بسیار مناسبی است.
    3. به دلیل شباهت رنگی آن به دندان های طبیعی انتخاب مناسبی برای دندان های جلویی می باشد.
    4. برای قرار دادن این ماده میزان تراش دندان سالم بسیار کمتر است.
    5. کامپوزیت حمایت کننده خوبی از ساختار دندان می باشد، زیرا قادر به عایق سازی دندان در دمای سرد و گرم است.

    معایب کامپوزیت دندان

    1. شاید مهمترین نقطه ضعف این ماده این باشد که نمی توان از آن برای ترمیم پوسیدگی های بزرگ دندان استفاده کرد، زیرا هزینه بیشتری در مقایسه با دیگر روش ها دارد. همچنین این روش هزینه بالاتری نسبت به دیگر روش های پرکردن دندان به همراه دارد.
    2. کامپوزیت در برابر برخی مواد غذایی و نوشیدنی های رنگی می تواند آسیب پذیرتر باشد.
  3. سرامیک

    با وجود اینکه روش های قبلی بسیار رایج تر هستند، اما دیگر موادی که می تواند در این زمینه بسیار موثر باشد، سرامیک است. این مواد برخلاف انواع قبلی روی دندان ها چسبانده نشده و ساخت آن ها در لابراتور به گونه ای است که به طور کامل قسمت های پوسیده دندان را پوشش دهد. این ماده ظاهری شبیه تر به دندان طبیعی در برابر کامپوزیت دارد.

    معایب سرامیک

    1.  یکی از دلایل کمرنگ شدن این روش، هزینه بالاتر آن نسبت به کامپوزیت می باشد.
    2. همچنین در مقایسه با دیگر روش ها ماهیت حجیم تری داشته که به همین منظور نیاز به تراشیدن میزان بیشتری از دندان سالم مجاور دندان پوسیده خواهد داشت.
  4. طلا

    گران قیمت ترین ماده برای ترمیم و پرکردن دندان، طلا است که تنها زمانی از آن استفاده می گردد که نیاز به استحکام بسیار بالایی وجود داشته باشد. برای این کار مشابه با روش سرامیکی، از لابراتور برای ساخت مواد استفاده می شود. طلا به طور کامل مانع از نفوذ آب دهان، باکتری و دیگر ذرات غذایی به قسمت پوسیده شده دندان می گردد.

    مزایای استفاده از طلا

    1. طلا دچار خوردگی نشده و می تواند بیش از 10 و یا 15 سال دوام داشته باشد.
    2. طلا به خوبی قادر به تحمل نیروی فک خواهد بود.

    معایب استفاده از طلا

    1. معایبی که می توان برای این روش مطرح کرد، این است که انتخاب آن هزینه بسیار گران قیمتی به دنبال دارد.
    2. رنگ آن به طور کامل قابل مشاهده می باشد.
    3. معمولا نیاز به 2 بار مراجعه به مطب دندانپزشکی دارد.
  5. اینله و اونله

    این روش در واقع بین پرکردن و روکش دندان است که استفاده از آن زمانی می باشد که تنها راهکار درمانی پرکردن نباشد. اینله و اونله به طور معمول دارای میزان دوام و ماندگاری بالایی بوده که جنس آن ها نیز در اکثر موارد از سرامیک و یا طلا می باشد.
    برای این کار در ابتدا از دندان ها قالبی گرفته شده تا به طور دقیق حفره پوسیدگی مشخص گردد. در جلسه دوم بعد از بی حسی، اندازه بودن ترمیم بررسی خواهد شد.
  6. گلاس آینومر

    این ماده به رنگ دندان شباهت داشته و چسبیده شدن به دندان بسیار راحت است و شباهت ظاهری زیادی به دندان طبیعی دارد. معمولا این روش برای دندان های شیری و رفع پوسیدگی های کوچک بسیار مناسب است معمولا در مواردی به کار گرفته می شود که فشار زیادی در زمان جویدن غذا به دندان وارد نمی شود.

مدت زمان ترمیم دندان

مدت زمان این درمان بستگی به شدت پوسیدگی دندان، تعداد دندان های تحت درمان و نوع روش درمان دارد. معمولا ترمیم دندان با مواد کامپوزیتی نسبت به ترمیم با آمالگام به مدت زمان بیشتری نیاز دارد، زیرا لازم است تا مواد با تکنیک لایه گذاری روی دندان قرار بگیرند.

مراحل پرکردن دندان

فرآیند پرکردن دندان به طور معمول اینگونه است که در ابتدا بی حسی تزریق شده، پوسیدگی ها خارج می شوند و حفره دندانی با مواد پرکننده پر می شود.
در ادامه شما را با مراحل رایج ترین روش های این درمان به طور دقیق آشنا می کنیم:

مراحل ترمیم دندان با آمالگام

  1. در ابتدا دندان مورد نظر دریل شده تا دندانپزشک بخش های پوسیده را خارج نماید.
  2. در ادامه دندانپزشک به آماده کردن ترکیب آمالگام می پردازد.
  3. آن را روی دندان قرار می دهد و برای اینکه انحناهای آن همانند دندان طبیعی باشند، آن را شکل دهی می کند.
  4. این مواد با سرعت بالایی روی دندان خشک و سفت می گردند.

مراحل ترمیم دندان با کامپوزیت

  1. در ابتدا دندانپزشک به ایزوله کردن دندان تحت درمان می پردازد. این فرآیند از اهمیت بالایی برخوردار بوده تا دندان خشک باقی مانده و بزاق راهی به آن نداشته باشد.
  2. در ادامه با کمک دریل دندانپزشکی، قسمت های عفونی و پوسیده دندان برداشته می شوند.
  3. فرآیند پرکردن دندان با رزین کامپوزیت به شکل لایه لایه انجام می شود که بعد از قرار دادن هر لایه با نور آبی مخصوص مواد روی دندان ها سفت می شوند.
  4. بعد از سفت شدن، دندانپزشک به شکل دهی مواد روی دندان پرداخته تا انحنا و سطوح آن به طور دقیق با دندان های طبیعی هماهنگ گردد.
  5. این فرآیند به مدت زمانی کمی بیشتر از دیگر روش های ترمیم دندانی نیاز دارد.

پرکردن دندان با لیزر

در برخی مواقع دندانپزشک برای پرکردن دندان از لیزر با اشعه های متفاوتی استفاده می کند. با کمک لیزر تمیز کردن بافت دهان بسیار کارآمد تر بوده و همچنین بدون نیاز به بی حسی و بدون بروز مشکلی می تواند عفونت دندان و التهابات لثه را نیز از بین برد.
پرکردن دندان با استفاده از لیزر با دقت بسیار بالایی به از بین بردن باکتری های دندانی پرداخته، بدون اینکه کوچکترین آسیبی به ساختار دندان وارد نماید.
البته لیزر می تواند عوارضی نیز به همراه داشته باشد. به طور مثال ممکن است به کانال ریشه آسیب برساند و یا به دلیل بالا بودن مدت زمان برخورد آن با دندان، احتمال افزایش دما و آسیب به دندان بیشتر می شود. به همین منظور درمان دندان با استفاده از لیزر را تنها به متخصص آن بسپارید. دکتر هادی صادق با داشتن مدرک فلوشیپ و مستر لیزر از آلمان به بهترین نحو ممکن این درمان را برایتان انجام خواهند داد.

بهتر است تا دندان هایم را با کامپوزیت پر کنم یا با آمالگام؟

برای پاسخ به این سوال بهتر است تا مزیت های هرکدام از این روش ها را نسبت به هم بدانید:

مزیت های آمالگام نسبت به کامپوزیت

  1. ماده آمالگام استحکام بیشتری نسبت به کامپوزیت دارد، به همین دلیل برای ترمیم دندان های عقبی بسیار مناسب تر است.
  2. آمالگام هزینه درمانی پایین تری نسبت به کامپوزیت دارد.
  3. روش پرکردن آمالگام سریع تر است و کار کردن با این ماده در دندانپزشکی نیز راحت تر می باشد.
  4. ماندگاری و دوام آمالگام از کامپوزیت بیشتر است.

مزیت های کامپوزیت نسبت به آمالگام

  1. رنگ ماده کامپوزیت به دلیل شبیه بودن به دندان طبیعی زیبایی ظاهری بیشتری دارد که به همین منظور همواره برای ترمیم دندان های جلویی از کامپوزیت استفاده می شود.
  2. برای پرکردن دندان با این ماده میزان تراش دندان و دریل کردن آن بسیار ناچیزتر است.
  3. سفت شدن این مواد روی دندان با استفاده از نور آبی مخصوص بسیار سریع صورت می گیرد.
  4. شکل دهی کامپوزیت همانند دندان طبیعی برای دندانپزشک بسیار راحت است.
  5. میزان واکنش دادن افراد نسبت به کامپوزیت در برابر آمالگام کمتر می باشد.
  6. مواد کامپوزیتی امکان انجام انواع ترمیم های دندانی را فراهم نموده است.
  7. کامپوزیت عایق حرارتی بوده و نمی تواند گرما و سرما را منتقل نماید. در صورتی که آمالگام به دلیل اینکه جنسی از فلز دارد، می تواند موجب انتقال دما شود.

بهترین ماده پرکننده دندان کدام است؟

برای فهمیدن پاسخ این سوال، بهتر است تا موارد زیر را در نظر داشته باشید:

  1. اندازه حفره دندانی

    به دلیل اینکه آمالگام استحکام بیشتری داشته، در مواردی که دندان های عقبی نیاز به درمان دارند، انتخاب مناسب تری نسبت به دیگر گزینه ها می باشد.
  2. قرار گرفتن در معرض فشار زیاد

    ترک خوردن و شکستن مواد ترمیم کننده دندان یکی از موارد مهمی است که دندانپزشک به آن توجه دارد. بنابراین زمانی که نیرویی بیش از اندازه به مواد ترمیمی وارد می شود، دندانپزشک از کامپوزیت استفاده نمی کند.
  3. قرار گرفتن در معرض پوسیدگی مجدد

    به دلایل متعددی برخی افراد در معرض پوسیدگی مجدد دندان قرار می گیرند. در این شرایط اگر بینمواد پرکننده و دندان فاصله کمی وجود داشته باشد، می تواند محل مناسبی را برای تجمع باکتری ها و پلاک های دندانی فراهم نماید. آمالگام در نهایت به گونه ای روی دندان مهر و موم می گردد که هرگونه فضایی بین دندان و مواد را پر می کند، اما در ترمیم هایی مانند کامپوزیت که روی دندان ها چسبانده می شوند، در زمان تابیده شدن نور مخصوص کمی انقباض ایجاد می شود. به همین دلیل حتی اگر کامپوزیت بسیار در حالت چسبیده روی دندان ها نیز باشد، با احتمال این انقباض شاید فاصله ای در حد میکروسکوپی بین دندان و مواد ترمیمی به وجود بیاید.
  4. قابل مشاهده بودن ماده ترمیمی

    کامپوزیت دندان دارای رنگی مشابه با دندان های طبیعی می باشد و به همین منظور در زمان لبخند زدن و یا صحبت کردن قابل مشاهده نمی باشد. بنابراین برای ترمیم دندان هایی که در معرض دید هستند، تردیدی نیست که از این ماده استفاده شود.
  5. آلرژی فرد به مواد پرکننده دندان

    فلز موجود در آمالگام می تواند بیش از دیگر مواد برای افراد واکنش های آلرژیک به همراه داشته باشد.

هزینه پرکردن دندان

موارد متعددی قیمت نهایی این درمان را تحت تاثیر قرار می دهند. میزان پوسیدگی دندان، نوع دندان، نوع ماده ترمیم کننده، روش انتخابی درمان، تعداد دندان هایی که باید تحت درمان قرار بگیرند، بیمه و دستمزد دندانپزشک، همگی از جمله مواردی هستند که در این هزینه نقش موثری دارند.

عوارض پرکردن دندان

به طور کلی پرکردن دندان با عوارض خاصی همراه نمی باشد، اما این امکان وجود دارد تا در طول دوره بهبودی فرد را با عوارض کوتاه مدتی رو به رو کند که این موارد عبارتند از:

  1. عفونت

    در برخی از مواقع این احتمال وجود دارد تا در زمان اتصال ماده پرکننده به دندان یک فاصله ای کوچک در بین آن ها به وجود بیاید. این بستر می تواند شرایط بهتری را برای رشد و فعالیت باکتری ها و پلاک های دندانی فراهم کند. اگر حس کردید تا بین این مواد و دندان شما فاصله ای وجود دارد، بلافاصله به مطب دندانپزشکی مراجعه کنید.
  2. آسیب دیدگی

    ممکن است تا ترمیم دندان دچار شکستگی، ترک خوردگی و یا حتی افتادن از روی دندان شود. این عوارض در زمانی ایجاد می شوند که شما ماده غذایی سفتی را بخورید و یا ضربه ای به دهانتان وارد گردد. به محض اینکه با چنین موردی رو به رو شدید، سریعا به کلینیک دندانپزشکی بروید.
  3. حساسیت دندانی

    حساس شدن دندان ها یک روند طبیعی بوده و جای نگرانی ندارد. این اتفاق می تواند در شرایط زیر رخ دهد:
    • حساسیت به دنبال استفاده از داروی بی حسی
    • حساسیت دندان به گرما و سرما بر اثر مواد ترمیم کننده دندان

به کدام کلینیک دندانپزشکی برای ترمیم دندانم مراجعه کنم؟

در کلینیک دندانپزشکی دکتر هادی صادق با به کار گیری بهترین مواد ترمیم کننده دندان و همچنین استفاده از تکنیک های درمانی مناسب و خاص هر بیمار توسط دندانپزشک مجرب، خدمات دندانپزشکی به بهترین شکل به بیماران ارائه می شود.

روش های مراقبت از دندان ترمیم شده

بعد از ترمیم دندان خود به موارد زیر توجه کنید:

  1. سعی کنید تا حدود 2 ساعت پس از درمان خود خوراکی جویدنی میل نکنید.
  2. اگر دندان خود را با مواد همرنگ پر کرده اید، نوشیدن مواد رنگی مانند چای و یا قهوه را محدود کرده و بعد از نوشیدن آن ها دهان خود را با آب بشویید.
  3. شاید تا مدتی دندانتان دچار حساسیت گردد که طبیعی است و به مرور زفع می شود. در صورتی که این حساسیت چند هفته طول کشید، با دندانپزشک خود تماس بگیرید.
  4. مهمترین اقدامی که می توانید برای محافظت از دندان ترمیم شده خود به کار ببرید، رعایت بهداشت دهان و دندان می باشد. در واقع بعد از ترمیم دندان هیچ مشکلی برای مسواک زدن شما وجود ندارد. پس حداقل روزی دو بار مسواک زده و روزانه یک بار از نخ دندان استفاده داشته باشید.
  5. از جویدن مداد، یخ و هرآنچه که به دندان های شما آسیب می رساند، اجتناب کنید.
  6. در صورتی که دچار دندان قروچه هستید، بعد از مشورت با دندانپزشک از نایت گارد استفاده داشته باشید.
  7. حدود هر 6 ماه یک بار وضعیت دندان های خود را در چکاپ دندانپزشکی بررسی کنید.

سوالات متداول

  1. آیا روند ترمیم دندانی با درد همراه است؟

    پاسخ این سوال بستگی به نوع و میزان پوسیدگی دندان و روش درمان دارد. اما به طور کلی می توان گفت که تمام روند این درمان با بی حسی موضعی انجام شده و شما در این حین دردی نخواهید داشت. بعد از درمان نیز تا چند روز حساسیت دندانی خواهید داشت که به مرور از بین می رود.
  2. آیا احتمال از بین رفتن و یا افتادن مواد ترمیم کننده از روی دندان ها وجود دارد؟

    در صورتی که پرشدگی دندان قدیمی بوده و یا دندان دچار شکستگی و یا تخریب شود، احتمال از بین رفتن مواد ترمیم کننده وجود دارد.
  3. چه زمانی برای تعویض مواد ترمیمی دندان باید اقدام نمود؟

    به طور معمول این مواد می توانند تا سالیان زیادی ماندگاری داشته باشند، اما ممکن است تا به دلیل جویدن غذا و یا برخی عادت هایی مانند دندان قروچه بعد از مدتی از روی دندان خارج گردند. هر زمان که احساس کردید که مواد ترمیمی روی دندان هایتان در زمان ابتدایی درمان نیست، سریعا به کلینیک دندانپزشکی مراجعه نمایید تا از بروز مشکلات پرهزینه تر و سخت تر جلوگیری نمایید.
  4. آیا پرکردن دندان در زمان بارداری خطرناک است؟

    معمولا توصیه می شود تا اقدامات دندانپزشکی در زمان بارداری تنها در شرایطی انجام شود که باید اقداماتی برای کاهش احتمال عفونت دندان انجام شود. با این حال بهترین زمان برای انجام این اقدامات در زمان بارداری، سه ماه دوم می باشد، زیرا قبل از آن احتمال آسیب پذیری جنین بیشتر بوده و بعد از آن نیز قرار گرفتن مادر باردار در یونیت دندانپزشکی تا حدودی دشوار خواهد بود. اما با همه این حرف ها اگر باردار می باشید و حس می کنید که به خدمات دندانپزشکی نیاز دارید، حتما با دندانپزشک خود مشورت داشته باشید.

تماس سریع

02122041157

خیابان ولیعصر، روبروی درب اصلی پارک ملت، کوچه شناسا، پلاک7، طبقه 3